enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Harran Üniversitesi’nde medya ve pandemi konulu panel

Harran Üniversitesi’nde medya ve pandemi konulu panel

Harran Üniversitesi’nde medya ve pandemi konulu panel
29.10.2021 07:39
0
A+
A-

Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda “Pandemi ile Birlikte Medyanın Değişen Yüzü” başlıklı panel düzenlendi.

Harran Üniversitesi’nin Eyyübiye Yerleşkesinde yapılan panelin moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Mehmet Uluç yaptı. Panele İpekyol Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arısüt, Editör Kadir Devir’le Edessa TV Muhabiri Özlem Dikmen katıldı.

Konuşmasında Urfa’daki yerel medyayla ilgili bilgiler aktaran Arısüt, kentte üç yerel televizyonla yedi yerel gazete bulunduğunu belirtti. Arısüt, gazete sayılarının birkaç yıl öncesine kadar çok daha fazla olduğunu ifade ederek, üç dört yıl önce 27 olan gazete sayısının sonra 16’ya ardından 8’e, son olarak da 7’ye düştüğünü kaydetti.

Urfa’da pazar günleri gazete yayınlanmadığını dile getiren Arısüt, pandemi sürecinde gazetelerinden ciddi bir şekilde etkilendiğini söyledi. Arısüt, “Pandemi sürecinde 7 gazete kendi arasında dönüşümlü olarak 4 günde bir çıkarmaya başladı” dedi.

ARISÜT: “MEDYADA İSTİHDAM ALANI ÇOK AZ”

Pandemi sürecinde internet haber siteciliğindeyse hiç hız kesmeden gece gündüz çalışılmaya devam edildiğini anlatan Arısüt, “Biz de o dönemde korona vakalarının en üst seviyeye çıktığı günlerde home-ofis çalışma yöntemine gittik, bir buçuk ay boyunca böyle çalıştık” diye konuştu.

Arısüt,  haber sitesi olarak kentte yüzü aşkın site bulunduğu bilgisini paylaşarak, “Bu kadar medya kuruluşunun Urfa’da bulunmuş olmasına rağmen maalesef istihdam alanı çok az” ifadesini kullandı. Kentteki haber siteleri, ulusal ajanslar ve gazeteler toplansa 150 medya kuruşlu ancak çıkacağına vurgu yapan Arısüt, “Ama çalışan sayısına baksanız 150 yoktur maalesef hatta gerçekte çalışan sayısı belki 60-70 civarındadır” dedi.

Arısüt, Urfa’daki birçok medya kuruluşunun bir veya iki kişiyle veya kopyala yapıştır yöntemiyle yayıncılığı sürdürdüğüne işaret etti.

Salgındaki vaka sürecinin çok iyi yönetilmediğini düşündüğüne değinen Arısüt, bu noktada gazeteciler olarak muzdarip oldukları birçok nokta bulunduğunu kaydetti. Arısüt, bu konuyla ilgili sıkıntılarını sosyal medya hesaplarında ve haber metinlerinde sık sık gündeme getirdiklerini söyledi.

HABERLER  Şanlıurfa merkezli 2 ilde FETÖ operasyonu!

DİKMEN: “GAZETECİLİK EN FAZLA ETKİLİNEN SEKTÖRLERDEN”

Muhabir Özlem Dikmen, pandeminin birçok sektörü olumsuz etkilediğini belirterek bu noktada en fazla etkilenenlerin arasında gazeteciliğin olduğunu ifade etti. Gazeteciliğin zaten pandemi öncesinde özellikle teknolojik gelişmelerle değişim dönüşüm sürecine girdiğini anlatan Dikmen, “Pandeminin de etkisiyle biz bu süreci tamamen yaşamaya başladık. Pandemi noktasında özellikle yerelde yaşadığımız sıkıntılara değinecek olursak haber noktasında konularımız daha da daraldı, kısıtlı konulara yönelmeye başladık” dedi.

DEVİR: “BİN 841 GAZETECİ SALGIN DÖNEMİNDE HAYATINI KAYBETTİ”

Editör Kadir Devir de pandemi sürecinde birçok medya çalışanının hayatını kaybettiğini belirterek, “80 ülkede toplam bin 841 gazetecinin salgın döneminde yaşamını yitirdi” bilgisini verdi.

Şanlıurfa’da da yerel gazetecilere yönelik bir anket çalışması yürüttüklerini ifade eden Devir, “Kovid-19 döneminde yaptığımız çalışmalarda yerelde çalışan kadın gazeteci sayısı 28 kişide sadece 4 kişiydi, kadın gazetecilerin alana daha hızlı girmesi gerekiyor sonucuna ulaştım” diye konuştu.

Devir, salgın döneminde gazetecilere üye oldukları derneklerden ve sendikalardan ne kadar destek aldıklarını yönelttiklerini, 28 katılımcının sadece dördünün net olarak destek aldığını söylediğini kaydetti.

Panel, öğrencilerin yönelttiği soruların cevaplanmasının ardından sona ererken, konuşmacılara plaket takdimi yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.