enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5025
EURO
34,7419
ALTIN
2.495,39
BIST
9.490,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Kömür fiyatları artıyor!

Kömür fiyatları artıyor!

Kömür fiyatları artıyor!
31.10.2021 08:36
0
A+
A-

Kış ayları yavaş yavaş gelirken, kömür fiyatları da artmaya başladı. Kömür fiyatları için yükselebilir uyarısı geldi.

Kara elmas olarak adlandırılan kömür fiyatları her geçen gün fiyatlarıyla şaşırtıyor. Bir ay önce yüzde 15 daha sonra yüzde 22 zamlanan kömür fiyatları için daha daha yükselebilir uyarılarında bulunuldu.

Kömür fiyatlarındaki zamlara bir yenisi daha eklendi. Bir ay önce yüzde 15 zam gelen kömür fiyatları geçen haftada yüzde 22 zam yapıldı. Çimento sektörü girdilerinden olan, kömür fiyatlarına yapılan zamlara ilişkin konuşan Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, kömür fiyatlarının daha da yükselebileceğini söyledi.

KIŞ ZOR GEÇECEK “ZAM KAPIDA”

Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, “Küresel piyasada zaten çok yüksek olan kömür fiyatları Çin ve Hindistan’daki talebin artması ile daha da yükselebilir. Bu kısmı sektör olarak endişe ile takip ediyoruz. Hem kömür fiyatları hem de navlunlar sektörümüz için sürdürülemez noktada, bu iki konuda ülkemizin de çeşitli teşviklerle reel sektörü desteklemesi hem enflasyonla mücadele, hem de yurtdışı rekabet gücümüz için çok önemli.” dedi.

Fiyatların sürekli değiştiği kömürün ton fiyatı 3 bin liraya kadar çıktı. Kalitesine göre ton fiyatı değişen kömürün en düşük fiyatı ise 2 bin 200 liradan başlıyor.

HABERLER  Şanlıurfa'da dışarıdaki yemek fiyatları katlandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.