enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
ALTIN
2.292,61
BIST
9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları dünyanın ilk üniversitesini gezdi

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları dünyanın ilk üniversitesini gezdi

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları dünyanın ilk üniversitesini gezdi
01.11.2021 18:05
0
A+
A-

HÜDA PAR Gençlik Kollarının ilan ettiği “Gençlik Haftası” etkinliklerinin final programı Harran ilçesinde düzenlendi.

Program kapsamında dünyanın ilk üniversitesi olarak kabul edilen Harran Üniversitesi Yerleşkesi, tarihi Harran Kalesi ve Hayati Harrani Türbesi ziyaret edildi.

Programa; HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, HÜDA PAR Şanlıurfa İlçe ve Gençlik Kolları Başkanları, Hür Gençlik Şanlıurfa üye ve gönüllüleri katılım sağladı.

Tarihi Harran Üniversitesi Yerleşkesinde gençlere hitap eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Avrupa ve Batı teknolojisinin ilerlemesini İslam’a borçlu olduğunu vurguladı.

“Geçmişi silip bütün dünyanın önüne yeni bir tarih koydular”

Avrupa’nın, bilim ve teknolojinin Batı’dan başladığı yalanına herkesi inandırdığını belirten Özaslan, “Bugün bilim ve teknolojide ilerlemiş olan Avrupa; 500-600 yıl sonra sinüs, kosinüs, tanjant ve kotanjantı kullanmaya başlıyor. Geçmişi silip bütün dünyanın önüne yeni bir tarih koydular. Dünyaya ‘tarih, bilim ve teknoloji bizimle başladı’ dediler ve bunu bütün dünyaya yutturdular. İşin garip tarafı; biz Müslümanlara da bunu yutturdular.” dedi.

“Geçmişi çok iyi bilecekseniz; ama geçmişte asla takılı kalmayacaksınız”
İslam alimlerinin mirasına sahip çıkılması için gençlere çağrıda bulunan Özaslan, “Sizler El Battani’nin, El Cezeri’nin, Farabi’nin İbn-i Sina’nın ve bütün İslam alimlerinin bize bırakmış olduğu mirasa sahip çıkacaksınız, bu mirası geleceğe taşıyacaksınız. Geçmişi çok iyi bilecekseniz; ama geçmişte asla takılı kalmayacaksınız. Geçmişi, bugüne getireceksiniz ve bugünün günceliyle yoğuracaksınız. Güncelle beraber bunu geleceğe taşıyacaksınız.” diye konuştu.

“Gelin ve böyle bir geçmişimizin olduğunu kendi gözünüzle görün”
Gençlerin geçmişlerini kendi gözleriyle görsün diye özellikle Harran’ı tercih ettiğini ifade eden Özaslan,” Harran’a gelmeyi özellikle istedim. Gençlerimizin kendi gözleriyle dünyanın ilk üniversitesi olarak kabul edilen Harran Yerleşkesini görmesini istedim.

HABERLER  Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Kime Oy Vereceksiniz

Gençlerimiz; buradaki kalıntıları, El Battani’nin çalışmalar yaptığı alanları görsün. El Battani, burada adım attığımız yerde öğrencileriyle beraber adım atmış, gezmiş ve eğitim almıştır. Karşıdaki kule, gözetleme kulesi olarak kullanılmış. Kule, halen dimdik ayaktadır, geçmiş tarihe, günümüze ve belki de geleceğe şahitlik edecektir. Buraya gelmenizi istedim; gelin ve böyle bir geçmişimizin olduğunu kendi gözünüzle görün.” ifadelerini kullandı.

“Eğer Peygamberler olmamış olsaydı; bugün bilim ve teknoloji diye bir şey olmazdı”

Avrupa ve Batı teknolojisinin ilerlemesini İslam’a borçlu olduğuna dikkat çeken Özaslan, “Bugün Avrupa ve Batı teknolojisinin ilerlemesinin her şeyi İslam’a borçludur. Bilimin kaynağı; ilimdir. İlmin kaynağı; vahiydir. Vahyin kaynağı ise yüce Allah’tır. Eğer Peygamberler olmamış olsaydı; bugün bilim ve teknoloji diye bir şey olmazdı. Eğer bir insan; millete faydalı iş yapıyorsa bilin ki memlekete de faydası vardır. Memlekete faydalı bir iş yapıyorsa bilin ki ümmete de faydalı iş yapıyordur. Ümmete faydalı bir iş yapıyorsa bilin ki düşüncesi ve dini ne olursa olsun bütün dünyaya faydalı iş yapıyordur.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.