enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Otostopla dünyayı dolaşıyorlar, son durakları Şanlıurfa

Otostopla dünyayı dolaşıyorlar, son durakları Şanlıurfa

Otostopla dünyayı dolaşıyorlar, son durakları Şanlıurfa
01.11.2021 17:55
0
A+
A-

Türkiye’deki devlet kurumundaki görevinden istifa eden Cihan Yavuz’un çevre bilincini aşılamak için “Geleceğe Söz Ver” temasıyla geliştirdiği proje hayatını değiştirdi. Yavuz, Amerikalı nişanlısı Chelsea Bridgesile ile otostop yaparak dünya turu yapıyor.

İstanbul’da bir süre devlet kurumunda çalışan Cihan Yavuz insanlara çevre bilincini aşılamak için ‘Geleceğe Söz Ver’ projesiyle dünya turu yapıyor. Yauz’un yol arkadaşıysa Amerika’daki işinden istifa eden Chelsea Bridgesile. Otostop yaparak dünyayı dolaşan nişanlı çift, son olarak Şanlıurfa’yı dolaştı.

Gezgin çift otostop yaparak önce Türkiye’nin tamamını sonra ise Avrupa ülkelerini dolaşmayı hedefliyor.

Tüm Türkiye’yi gezmeyi planlayan çift Kahramanmaraş’tan çıkıp otostopla Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa’ya gelir gelmez insanların farkını ve misafirperverliğini hissetmeye başladığını belirten Yavuz, “Burada olmaktan keyif alıyoruz” dedi.

Şanlıurfa’da bir ailenin yanında konaklama yapan gezgin çift “Buranın yöresini, kültürünü, insanlarını, yemeklerini çok sevdik, herkesin bize karşı yaklaşımı çok güzeldi” ifadesini kullandı.

YOLCULUK HİKAYELERİ

Yolcuğu uzun zamandır planladığını belirten Yavuz, ‘’İstanbul’dan başlayan bir hikayeydi. Chelsea ile tanıştıktan sonra birlikte gezip ona da kültürümüzü tanıtmak istedim. Ege, Akdeniz, İç Anadolu’yu da gezdikten sonra doğu turunda Kahramanmaraş’a ve Şanlıurfa’ya geldik. Bu yolcuğumuzdan sonraki durak ise Diyarbakır olacak” dedi.

Bütün dünyayı gezmek istediğini söyleyen Cihan Yavuz, ‘’Chelsea ile dünya turu yapacağız’’ ifadesini kullandı.

YENİ NESİL KÖLE OLMAK İSTEMİYORDUK

Bu yolculuğa çıkma sebeplerinin sisteme karşı gelmek olduğunu anlatan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kapitalist sistem yeni nesil köleler oluşturdu. Bizde bu yeni nesil kölelerden olmak istemedik ve işimizden istifa edip İstanbul’da buluştuk. Türkiye’den başlayıp dünyayı gezeceğiz ve sistemin dışına çıkmaya çalışacağız. 200 yıl içerisinde dünya çok kirletildi insanlar tarafından kirletilmemesi için doğayı, çevreyi nasıl temiz tutabiliriz, yolda tanıştığımız tüm insanlara bunlarla ilgili bilgi veriyoruz ve onlardan çevreyi kirletmemek adına söz alıyoruz.”

HABERLER  AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi sebebiyle basın toplantısı düzenledi

Yavuz, bu projedeki asıl hedeflerinin dünya kirliliğine son vermek olduğunu kaydetti.

GELECEĞE SÖZ VER

Cihan Yavuz, insanların değer ve yargılarıyla örnekler verip hem insanı hem de dini olarak doğamızın kirletilmesine karşı olduğumuzu ve insanlığa yakışmadığını anlatmaya çalıştıklarını belirtti. Yavuz, “Verdiğimiz örnekler tanıştığımız kişilerin gerçekten kalbine dokunuyor ve kalplerine dokunduktan sonra ‘Geleceğe Söz Ver’ projesi kapsamında şu ana kadar 1300 kişiden söz aldık” bilgisini paylaştı.

GÖBEKLİTEPE İNSANLIĞIN BAŞLADIĞI YER

Şanlıurfa’da hep Göbeklitepe’ye gelmek istediğini anlatan Yavuz, “Oranın bir enerjisi olduğuna inanıyordum. Chelsea ile hep ziyaret etmeyi planlıyorduk. Biz Göbeklitepe’yi ziyaret ettikten sonra anladık insanlık açısından çok önem arz ettiğini ve Urfalılar için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

“CHELSEA AMERİKAYA TANITACAK”

Nişanlısı Chelsea’nin Amerika’ya döndüğü zaman Türkiye’yi, kültürünü ve tarihini Amerika’ya anlatmayı planladığını aktaran Yavuz, “Aslında Türkiye’nin doğusunda yaşayan insanların ne kadar misafirperver olduğunu, cana yakın oluğunu kendi gözleriyle görüp anlatması bizim açımızdan da önemli bir şey, çok mutluyuz” diye konuştu.

Nişanlı çift, misafirperverlikleri için Urfa halkına teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.