enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da “7 İklim 7 Coğrafyada Bizim Yunus’a Vefa Sergisi” açıldı

Şanlıurfa’da “7 İklim 7 Coğrafyada Bizim Yunus’a Vefa Sergisi” açıldı

Şanlıurfa’da “7 İklim 7 Coğrafyada Bizim Yunus’a Vefa Sergisi” açıldı
03.11.2021 13:57
0
A+
A-

Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “7 İklim 7 Coğrafyada Bizim Yunus’a Vefa Sergisi”nin açılışı Şanlıurfa’da gerçekleşti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Yunus Emre’nin vefatının 700’ncü yıl dönümü dolayısıyla enstitünün atölyelerinde hazırlanan Yunus Emre sergisi, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde açıldı.

Serginin açılışına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ile davetliler katıldı.

Vali Erin ve beraberindekiler, açılış töreninin ardından sergiyi gezerek minyatür, tezhip, hat, naht, dokuma, seramik, kilim gibi eserlerden oluşan ürünleri inceledi.

Sergi anı defterini imzalayan Vali Erin, Eskişehir Valiliğine ve serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm Şanlıurfalıları 4 Kasım’a kadar açık kalacak sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını yürüten Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsünün, “7 İklim 7 Coğrafyada Bizim Yunus’a Vefa Projesi” kapsamında hazırladığı sergi, daha önce Van ve Trabzon illerinde gerçekleştirilmişti. Sergide, geleneksel Türk el sanatları minyatür, tezhip, hat, naht, süzeni gibi tekniklerin kullanıldığı 30’dan fazla eser, Yunus Emre’nin yaşadığı dönemi ve hayatını anlatan giysiler ile Selçuklu dönemini anlatan seramik formlar, dokuma kilim, heybe ve seccade gibi eserler yer alıyor.

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, 30 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan genelge ile de 2021 yılı “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmişti.

HABERLER  Şanlıurfa'da UCLG-MEWA Olağanüstü Genel Kurulu başladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.