enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
ALTIN
2.309,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şenyaşar ailesi, Adalet Bakanlığı’na seslendi: “Adaletsizliği giderin”

Şenyaşar ailesi, Adalet Bakanlığı’na seslendi: “Adaletsizliği giderin”

Şenyaşar ailesi, Adalet Bakanlığı’na seslendi: “Adaletsizliği giderin”
04.11.2021 20:18
0
A+
A-

Şanlıurfa Adliyesi önünde 241 gündür adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunarak 2018’de Suruç Devlet Hastanesinde adaletsizlik yaşandığını kaydederek bunun giderilmesi çağrısında bulundu.

Şanlıurfa’da, 2018 yılında yapılacak seçimler öncesinde Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesi ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları arasında çıkan kavgada, Şenyaşar ailesinden 3 kişi, Yıldız ailesinden de 1 kişi olmak üzere toplamda 4 kişi hayatını kaybetmişti. Daha sonra görülen mahkemede, olayın faillerinden Fadıl Şenyaşar 37 yıl 9 ay ve Enver Yıldız ise 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Olayla ilgili Şanlıurfa Adliyesi önünde 241 gündür adalet nöbeti tutan Şenyaşar Ailesi, Şanlıurfa Barosu yöneticileri ve aile avukatlarının katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Ferit Şenyaşar,  8 aydır adliye önünde nöbete devam ettiklerini belirterek, 3,5 yıldır davayla ilgili gelişme olmadığı için Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

“KALDIRIMIN ÜSTÜNDE OTURUP ADALET BEKLİYORUZ”

Ferit Şenyaşar, annesinin sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirterek, şunları söyledi:

“Suruç Devlet hastanesinde eşi ve iki oğlu katledildi. Hastanede bir insanlık suçu işlenmiştir. 3,5 yıldır davayla ilgili hiçbir gelişme yok. Kaldırımın üstünde oturup adaleti bekliyoruz. Annem 8 aydan beri 8 kilo kaybetti. Hastaneden çıkıp buraya geldik. Annem evde oturamıyor. Annem diyor ‘adalet sağlanana kadar burada oturacağım’. Bu zulmü tüm Türkiye izliyor. Baro başkanları bu hepinizin ayıbıdır.”

“YETER ARTIK”

Yaşanan katliama sessiz kalındığına değinen Şenyaşar, herkesin adaletten bahsettiği ortamda adaletsizliğin ortadan kaldırılmadığını vurguladı. Şenyaşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Başkasının annesi gelsin burada bir hafta otursun bakalım dayanabilecek mi? Bütün yetkililer, adalet bakanı, cumhurbaşkanı adaletten bahsediyorlar. Kimse adaletten bahsetmesin. Bu katliamı yapan ve organize eden iktidar partisinin milletvekilidir ve bu vekil hala mecliste bulunuyor. Bu katliamı yapanlar serbest bir şekilde dolaşıyor. Hastanede katliam yapılmış ve bu katliamı işleyenler milletvekilli kontrolünde yurt dışına kaçırılıyor. Yeter artık.”

HABERLER  Siverek’teki ölümlü kuduz saldırısının detayları ortaya çıktı

İlgili bakanlığın bir an önce adaletsizliği gidermesi çağrısında bulunan Ferit Şenyaşar, “Adalet bakanına sesleniyorum, gel, Şanlıurfa Adliye’sinde bu adaletsizliği gider, ondan sonra adaletten bahset” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.