enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4746
EURO
34,7479
ALTIN
2.489,59
BIST
9.510,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
30°C
Şanlıurfa
30°C
Açık
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C

YouTuber’lar Kovid-19 aşıları hakkında merak edilenleri Bilim Kurulu üyelerine sordu

YouTuber’lar Kovid-19 aşıları hakkında merak edilenleri Bilim Kurulu üyelerine sordu

YouTuber’lar Kovid-19 aşıları hakkında merak edilenleri Bilim Kurulu üyelerine sordu
04.11.2021 07:48
0
A+
A-

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık ve YouTube iş birliğiyle, Kovid-19 aşıları hakkında kullanıcıları bilgilendirmek ve sıkça sorulan soruları cevaplamak için yeni bir proje hayata geçirildi.

Proje kapsamında, YouTube içerik üreticileri ile Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri bir araya geldi. “Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol” temasıyla uzman görüşlerine yer verilen videolar hazırlandı.

Proje ile gençlerin sorularının cevaplanmasını sağlamak ve aşı olmanın önemini bilgilendirici mesajlar yoluyla bir kez daha hatırlatmak amaçlandı.Ünlü “YouTuber”lar Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine sordu

Hazırlanan videolarda, YouTube’un sevilen içerik üreticileri, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle Kovid-19 hastalığı ve aşıları hakkında merak edilen konular üzerinde konuştu, uzmanlara Google’da en çok aranan soruları sordu.

Bu sorulardan bazıları, “Kovid-19 gençleri daha az mı etkiliyor?”, “BioNTech aşısı olanların kolunda metal kaşık duruyor mu?”, “Aşılar kısırlık yapar mı?”, “Gençler Kovid-19’u kolay atlatıyor mu?”, “Kovid-19’un çocuklarda görülme sıklığı nedir?”, “Kovid-19 aşıları pıhtı oluşmasına ve kalp krizine sebep olur mu?”, “Yurt dışında yaptırılan Kovid-19 aşısı Türkiye’de geçerli mi?”, “Kovid-19 aşılarının gelecekte yan etkileri olur mu?”, “Kanser hastaları Kovid-19 aşısı olabilir mi?”, “Gebeler ve emziren kadınlar Kovid-19 aşısı olmalılar mı?” oldu.

Orkun Işıtmak ile Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın, Enes Batur ile Prof. Dr. Ateş Kara’nın, Alper Rende ile Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz’ın, Betül Çakmak ile Prof. Dr. Levent Akın’ın, Refika Birgül ile Prof. Dr. Hasan Tezer’in Kovid-19 aşıları hakkında sohbet ettiği videolar, Sağlık Bakanlığının YouTube kanalı ve YouTube Türkiye resmi kanalı ile “www.youtube.com/asiolsevdiklerineyakinol” linkinden izlenebilecek.

HABERLER  Urfa'da diyabetli hastalara eğitim
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.