enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5673
EURO
34,8813
ALTIN
2.434,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Yanan orman alanlarının ağaçlandırılmasına 11 Kasım’da başlanacak

Yanan orman alanlarının ağaçlandırılmasına 11 Kasım’da başlanacak

Yanan orman alanlarının ağaçlandırılmasına 11 Kasım’da başlanacak
05.11.2021 17:47
0
A+
A-

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, 11 Kasım fidan dikme etkinliğini 2019’da Geleceğe Nefes Kampanyası ile başlattıklarını söyledi.

Fidan dikme kampanyasının ilk düzenlendiği yıl rekor kırıldığını anımsatan Karacabey, “O yıl, tek noktada en fazla fidan dikme rekorunu kırdık. Ayrıca bir saat içinde 303 bin 150 fidanı toprakla buluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdik.” diye konuştu.

Karacabey, geçen yıl ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle sahalarda fidan dikim etkinliği yapılamadığını ancak 40 ülkede fidanların toprakla buluşturulduğunu hatırlattı.

Bu yıl dünya genelinde meydana gelen orman yangınlarının büyük hasarlara yol açtığına dikkati çeken Karacabey, şu değerlendirmede bulundu:

“Ülkede bu yıl meydana gelen orman yangınlarının verdiği hasarı en kısa sürede telafi edeceğiz. Hasar gören alanların telafisi için bu yıl özellikle orman yangınına maruz kalmış sahalarda 11 Kasım’da fidan dikme etkinliği yapalım istedik. Yine aynı şekilde birçok ülkeyle Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidanlar dikeceğiz. Özellikle Hatay’dan Çanakkale’ye kadar olan bölgede yanan sahalar başta olmak üzere 81 il ve tüm ilçelerimizde fidan dikme etkinliklerini vatandaşlarımızla gerçekleştireceğiz.””Elimizde yeteri kadar fidanımız var”

Karacabey, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Bu yıl her vatandaşımız için 3 ve toplamda 252 milyon fidan dikilecek.” ifadesini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Şu anda toprak tam olarak fidan dikimine uygun hale gelmediği için henüz başlamadık ama yağmurlar yağdığında arazi şartları uygun olduğunda fidan dikimine başlayacağız. Tüm ülkede sene sonunda kadar 252 milyonun çok çok üzerinde fidan dikimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Fidan sıkıntımız da yok. OGM olarak kendi fidanlıklarımız var ve buralarda yetiştiriyoruz. Elimizde yeteri kadar fidanımız var.”

HABERLER  Şanlıurfalı kaymakamın düğününde siyasi rakipler aynı masada!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.