enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
ALTIN
2.436,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’nın kırmızıdan çıkmasına ramak kaldı

Şanlıurfa’nın kırmızıdan çıkmasına ramak kaldı

Şanlıurfa’nın kırmızıdan çıkmasına ramak kaldı
06.11.2021 10:54
0
A+
A-

İki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller arasında ilk sırada yer alan ve haritada kırmızı renkte görünen Şanlıurfa, turuncu renge geçmesine çok az bir sayı kaldı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu’nu paylaştı. 

Buna göre, son 24 saatte 361 bin 422 kişiye koronavirüs testi yapıldı, 28 bin 193 kişinin testi pozitif çıkarken, 198 kişi de hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı ise 32 bin 201 olarak kayıtlara geçti. 

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 79,12 olurken birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 89,56’a yükseldi. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 117 milyon 223 bin 420 doz oldu. 18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en düşük olduğu iller sıralamasında Şanlıurfa’nın sıralaması yine değişmedi. Yüzde 54 ile Şanlıurfa ilk sırada yer alırken Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

Şanlıurfa aşılama oranındaki düşük veri ile haritada hala kırmızı renkteki tek il. Ancak kentin turuncu renge geçmesi için yüzde 55 oranına yükselmesi gerekiyor. Kentin aşılamada şuan ki oranı ise yüzde 54. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından konuya dair yaptığı açıklamada, “Riske karşı ideal sonuç tam doz aşı ile elde ediliyor. Gebelerin, kronik hastalığı olanların ve 60 yaş üzerindekilerin tam aşılı olmaları son derece önemlidir. İki doz mRNA aşısı olanlardan şu an öncelik grubundakiler de zaman kaybetmeden randevu alabilir. Aşı ertelemeye gelmez” dedi.

HABERLER  Türkiye'de 24 bin 409 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 209 kişi yaşamını yitirdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.