enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

TCMB, zorunlu karşılık oranlarında değişiklik yaptı

TCMB, zorunlu karşılık oranlarında değişiklik yaptı

TCMB, zorunlu karşılık oranlarında değişiklik yaptı
09.11.2021 07:55
0
A+
A-

TCMB, döviz cinsinden mevduat ve katılım fonuna uygulanan zorunlu karşılık oranları 200 baz puan artırdı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe gitti. Döviz cinsi mevduat için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde 200 baz puan arttırılarak yüzde 25 oldu. TL zorunlu karşılıkların altın cinsinden tesis edilmesinde üst limit yüzde 15’ten yüzde 10’a düşürüldü.

Merkez Bankası’nın Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’inde yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, döviz cinsinden mevduat ve katılım fonuna uygulanan zorunlu karşılık oranları tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırıldı.

Bu kapsamda vadesiz, ihbarlı ve 1 yıla kadar tüm vadelerde mevduat ve katılım fonu hesapları için zorunlu karşılık oranı yüzde 25 olarak gerçekleşti.

Karar neticesinde oran 1 yıl ve daha uzun vadelerde ise yüzde 19 olarak belirlendi. Kararla TL cinsinden zorunlu karşılıklar 7,4 milyar TL, döviz cinsi zorunlu karşılıklar ise 3,8 milyar dolar artacak.

TCMB’nin zorunlu karşılık oranlarına ilişkin yaptığı değişiklikler yürürlüğe girdi.

HABERLER  Motorinin litresi 40 liraya dayandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.