enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da Alman arkeolog Schmidt’in eşinin darp edilmesinde yeni iddia!

Şanlıurfa’da Alman arkeolog Schmidt’in eşinin darp edilmesinde yeni iddia!

Şanlıurfa’da Alman arkeolog Schmidt’in eşinin darp edilmesinde yeni iddia!
11.11.2021 19:41
0
A+
A-

Göbeklitepe Kazı Başkanı Klaus Schmidt’in eşinin komşusu tarafından darp edildiği olayın gelişiminin ve içeriğinin bilinçli biçimde yanlış aktarıldığı iddia edildi.

“Tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’de yürüttüğü kazı çalışmaları ve elde ettiği bulgularla tarihe ışık tutan Prof. Dr. Klaus Schmidt’un eşi Çiğdem Köksal Schmidt, Şanlıurfa’da komşusunun saldırısına uğradığını duyurmuştu.

Köksal Schmidt’i darp ettiği ileri sürülen Özge Dursun, avukatı Ömer Avcı ile basın açıklaması yaptı.

“OLAYIN BU KADAR BÜYÜMEMESİ GEREKİYORDU”

Şanlıurfa’da 2 yıldır yaşadığını anlatan Özge Dursun, hem arkadaş hem de komşu olduğu Schmidt ile tasma konusu yüzünden büyük problem yaşadığını ifade etti. Şanlıurfa’yı çok sevdiğini belirten Dursun, “Ancak bu olay benim çok moralimi bozdu. Benim için üzücü olan bu olayın medyaya Göbeklitepe ismi ve Şanlıurfa’nın isminin bu olaya alet olması beni çok üzdü” dedi.

“Burada asıl mağdur olan benim. Saldırıya uğrayan da benim” diyen Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fakat Göbeklitepe ismi kullanılarak bu olay çok ters gösterildi. Bu olay beni her açıdan etkiliyor. Ben onun saldırısında kendimi korudum. Zaten olay benim evimin önünde gerçekleşti. Sabah 5’te evimin önüne gelip kapımı tekmeledi. Sonra saç saça birbirimize girdik. Onun tırnakları yüzümü parçaladı. Hayatımda ilk defa fiziksel bir kavgaya girdim. Ben tek başıma bir insanım. Onun köpeğinden mahalleliler de çok korkuyor. Onun 5’inci saldırısı oldu.”

Özge Dursun, “Bu olay bu kadar büyümemesi gerekiyordu” ifadesini kullandı.

MÜVEKKİLİM İTİBAR SUİKASTINA MARUZ BIRAKILMIŞTIR”

Dursun’un avukatı Ömer Avcı ise olayın gelişiminin ve içeriğinin bilinçli biçimde yanlış aktarıldığını savundu. Avcı, “Hukuki süreci beklemeden sosyal medyadan olayı tek taraflı ve yanlı teşhir ederek, müvekkilimiz Özge Dursun hanımefendiye hakaret edilmesine sebebiyet vermiş, bir tür itibar suikastına maruz bırakmıştır” dedi.

HABERLER  Şanlıurfalılar dikkat! Meteoroloji ve Büyükşehir'den kuvvetli yağış uyarısı

Göbeklitepe’nin ve saygın bir bilim insanının tanınırlığı kullanılarak Çiğdem Köksal Schmidt’in kendi yaptığı hataları ve haksızlığı örtmeye çalıştığını iddia eden Avcı, gelişen olayların “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” atasözünü akla getirdiğini söyledi.

“DEMİR SOPA İLE VURMAK GERÇEK DEĞİL”

“Yayın organlarına yansıyan, ‘demir sopa’ ile vurmak, gasp etmek, ölümle tehdit etmek, karşısına ansızın çıkmak, pusu kurmak, küfür etmek gibi ifadeler gerçek değildir” diyen Avukat Ömer Avcı, olayın, soruşturması devam eden ve kendilerince de yeni ceza ve hukuk davaları açılacak bir sürece evirildiğini kaydetti.

Bu konularla ilgili müvekkilinin elinde bulunan “görüntü, tanık isimleri ve diğer delilleri” adli makamlarla paylaştığını belirten Avcı, “Ortada bir saldırı ve kendini savunmak zorunda kalan bir kadın vardır.  Olayın bir tarafının tanınan birisi olması, ötekinin doğrudan fail olacağı anlamına gelmez” ifadesini kullandı.

Özlem Köksal Schmidt’in köpek meselesinden dolayı müvekkili Özge Dursun’a antipatik tavırlar sergilemeye başladığını anlatan Avcı, Schmidt’in, müvekkilinin evine taş, briket ve duvar taşları atarak taciz ettiğini, köpeğini sokağa kontrolsüz salarak, müvekkilinin köpeğinin yaralanmasına müsaade ettiğini iddia etti.

“SCHMİDT SUÇ UYDURMA YAKLAŞIMINA GİRİŞTİ”

Özge Dursun’un belediye zabıtasına bu konuda şikayet hakkını kullandığını belirten Avcı, Çiğdem Köksal Schmidt’in bunu bir “mesele” haline getirmek için istikrarlı ve bilinçli adımlar attığını ileri sürdü. Avcı, şunları söyledi:

“Bunlar hukuka intikal ettirilen veya ettirilmeye hazır olan maddi olgulardır. Yine polis kayıtları, belediye kayıtları, şikayet içerikleri ve ses kayıtları müvekkilin yaşadıklarını ispat eden diğer kriminal bulgulardır. Olayın olduğu yer müvekkilin evinin önüdür. Bu bile başlı başına kimin harekete geçtiğini gösterir. Müvekkil ceza alsın diye demir sopa, gasp, ölümle tehdit gibi ağır ithamları bilinçli olarak yaptığını değerlendirdiğimiz Çiğdem Köksal Schmidt’in bu beyanları ile iftira ve hakaret suçlarını işlediği hatta ‘suç uydurma’ yaklaşımına giriştiği de belirtmek isteriz.”

HABERLER  ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı!

“MÜVEKKİLİMİZ TEHDİT VE SALDIRIYA MARUZ KALMIŞTIR”

Karakoldaki ifadelerin bitmesi üzerine Çiğdem Köksal Schmidt’in Özge Dursun’un çıkmaz sokaktaki hanesine gelerek, bağırıp “küfür ettiğini” ve Dursun “kapıyı açınca ona saldırdığını” ileri süren Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Esas mağdur olan müvekkildir. Tehdit ve saldırıya maruz kalmıştır. Kendini savunmak zorunda bırakılmıştır. Demir sopa kullanmamıştır. Gasp diye bir şey yoktur! ‘Lüften burdan git!’, ‘Ne yapıyorsun sen!’ şeklideki şaşkınlık beyanları dışında herhangi bir hakaret veya tehdit sözü olmamıştır. Bilakis kendisine ‘seni öldüreceğim, sen hastasın’ denmiştir. Müvekkile kendisine yönelen taarruzu defetmeye çalışırken hiçbir cisim kullanmamıştır. Sadece itme ve uzaklaştırma ve kaçma eylemlerine girişmiştir. Kendisinin yüzünde ve vücudunda yaralar oluşmuştur. Psikoloji destek almak zorunda kalmıştır. Korkudan halen evinde kalamamaktadır.”

Avcı, konuya ilişkin hukuki süreci başlattıklarını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.