enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5650
EURO
34,9596
ALTIN
2.447,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Yağmurlu
22°C

Şanlıurfa’da Belediyelerin engellediği hesaplarla ilgili şok karar!

Şanlıurfa’da Belediyelerin engellediği hesaplarla ilgili şok karar!

Şanlıurfa’da Belediyelerin engellediği hesaplarla ilgili şok karar!
14.11.2021 14:27
0
A+
A-

Ankara 9. İdare Mahkemesi, belediye başkanının şahsi hesabındaki paylaşımları eleştiren kişinin, belediyenin Twitter hesabından engellenmesinin ayrımcılık içerdiği gerekçesiyle hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

Belediyelere ait Twitter hesapları, son dönemlerde kullandıkları üslupla insanlarla polemiğe girerek şaşırtıyor hatta bazı kişileri engelleyebiliyor. Bu konuda yargıya intikal ettirilen örnekler dahi var. Peki belediyelerin sosyal medya hesaplarının, hakaret edenlerin yanı sıra eleştirenleri de engelleme hakkı var mı? Ankara 9. İdare Mahkemesi bu konuda çok önemli bir karara imza attı.

Mahkeme, D.K. isimli şahsın, bir belediye başkanının kişisel Twitter hesabında, siyasi bir paylaşım yaptığı, kendisinin de söz konusu paylaşımı aynı platform üzerinden eleştirmesi nedeniyle belediyenin resmi Twitter hesabına erişiminin engellendiği, bu nedenle de siyasi ve felsefi görüşü temelinde ayrımcılığa maruz kaldığı iddiasıyla yaptığı başvuruyu karara bağladı.

Av. Cüneyd Altınparmak’ın yaptığı Twitter açıklamasında, Ankara 9. İdare Mahkemesi, kararında şu ifadeyi kullandı.

“Belediye başkanın şahsi hesabındaki paylaşımları eleştirdiği için belediyenin Twitter hesabında engellenmesi ayrımcılık içerdiği için hukuka aykırıdır.”

Şanlıurfa’da belediye hesaplarının hakaret edenlerin yanı sıra eleştirenleri de engellediği biliniyordu.

Bu karar belediyelerin bundan sonra sosyal medyadaki tavrını da belirleyecek.

HABERLER  Hazine ve Maliye Bakanlığı KYK borçları ile ilgili çalışmalarını tamamladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.