enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5104
EURO
34,9876
ALTIN
2.436,44
BIST
9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C

Aşılama oranıyla vaka sayısındaki çelişkiler kafa karıştırıyor

Aşılama oranıyla vaka sayısındaki çelişkiler kafa karıştırıyor

Aşılama oranıyla vaka sayısındaki çelişkiler kafa karıştırıyor
16.11.2021 09:22
0
A+
A-

Aşılama oranı yüksek illerde vaka sayıları yükselirken Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu aşı oranı düşük kentlerde vaka sayısının da düşük olması çelişkili bulunuyor.

Kovid-19 risk haritasında Şanlıurfa daha birkaç gün öncesine kadar düşük aşılama oranıyla kırmızı kategoride yer alıyordu. Aşılama oranın yüzde 55’i bulmasıyla kent, artık turuncu renkteki illerin arasında. Aşılama oranı hala düşük olsa da kentteki vaka sayılarındaki düşüşe dikkati çeken bazı yazarlar aşılama oranıyla vaka sayısı arasında kafa karıştıran çelişkiler bulunduğuna işaret etti.

Sabah Gazetesi yazarlarından Melih Altınok dünkü köşe yazısına bu çelişkiye değindi.  Altınok, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“En az aşılanan Urfa’da vaka sayısı yüz binde 77. Aşılama rekoru kıran Ordu’da ise yüz binde 470. Biz bu aşıları hızla hasta olmak ve birbirimize bulaştırmak için oluyorsak, o zaman aşı olmayanlara hastalanıp bize bulaştıracaklar diye niye kızıyoruz?”

“ÇELİŞKİ ÜZERİNE ÇELİŞKİ”

Abdurrahman Dilipak da aşılama oranıyla vaka sayısı arasında örtüşme bulunmadığı dikkati çeken isimlerden.

Şanlıurfa’nın aşı sıralamasında en geride bulunduğunu hatırlatan Dilipak, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“En çok aşı olan illerde kovid zirveye tırmanırken, Urfa ve benzeri en az aşı olan illerde düştükçe düşüyor. Yetkiler bunu tedbirlerin gevşemesiyle açıklıyor. Çelişki üzerine çelişki!..”

HABERLER  Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nden içme suyuyla ilgili açıklama!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.