enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

BİK Genel Müdürü Duran, Şanlıurfa’da yerel gazetelerin sahipleriyle buluştu

BİK Genel Müdürü Duran, Şanlıurfa’da yerel gazetelerin sahipleriyle buluştu

BİK Genel Müdürü Duran, Şanlıurfa’da yerel gazetelerin sahipleriyle buluştu
16.11.2021 12:36
0
A+
A-

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, dünyada dijital dönüşüm yaşandığını belirterek, “Yerel gazeteler de bu dijital dönüşümü gerçekleştirmeliler, kendi internet sayfalarını geliştirmeliler.” dedi.

Duran, Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda, kentte faaliyet yürüten yerel gazetelerin sahipleriyle bir araya geldiği toplantıda, yerel gazetelerin yayın yaptıkları bölgelerin kılcal damarları, sorunları en iyi tespit edecek ve aktarabilecek ana mecralar olduğunu söyledi.

BİK olarak yerel gazetelerin yaşaması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Duran, “Özellikle salgın döneminde talep doğrultusunda dönüşümlü yayıncılık yapmıştık bir dönem. Onun dışında kısa çalışma ödeneği, bir takım teknik, tiraj konularının denetimlerinin ertelenmesi konusunda, tiraj denetimlerini erteleyerek biz aslında ana sıkıntıyı gidermiş olduk. Gelirlerimizde de bölgesel farklılıklar oldu, bazı bölgelerde pandemiden dolayı yerel gazeteler çok iyi para kazandılar. Yani çok fazla gazete basmadılar ama ilanlar devam etti, hatta bazı illerde kamu kurumları, yerel idareler, yerel basını desteklemek için bir takım aktiviteler düzenlediler ve oradan da bir takım gelirler elde edildi.” dedi.

Salgın sürecinin yerel gazeteler için çok kötü geçmediğini düşündüklerini dile getiren Duran, bazı istisnaların bunun dışında olduğunu ifade etti.

Yerel gazetelerin sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini ve her zaman onların yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Duran, şöyle devam etti:

“Yerel gazetelerin şunu görmesi lazım, dünyada bir dijital dönüşüm var pandemiyle biz bunun etkisini daha fazla gördük. Yerel gazeteler de bu dijital dönüşümü gerçekleştirmeliler, kendi internet sayfalarını geliştirmeliler. Basın İlan Kurumu gelirleri daha önce gazetelerin birincil geliri değildi artık birinci ve en önemli geliri haline geldi. Çünkü reklam pastasındaki pay gittikçe düşmeye başladı, neredeyse sıfıra yaklaştı. Buna karşılık internet medyasında da reklam portföyü müthiş bir şekilde arttı. Bizim elimizde bir habercilik ağı var, kendi internet medyamızı oluşturduğumuzda aynı haber merkezini kullanarak bir editöryal altyapı ile birlikte bizim internet sayfamız bölgedeki en iyi internet sayfası olabilir. Maalesef bakıyoruz yerel gazeteler internet sayfalarına çok önem vermiyorlar.”

HABERLER  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, sosyal yardım ödeme miktarlarını açıkladı

Duran, internet medyasının çok sayıda ilan beklentisinin olmadığını sadece resmileşmek istediklerini ve bunun yanında ciddi anlamda maddi kazanç elde ettiklerini dile getirdi.

Gazetelerin internet sayfalarının geliştirilmesi için eğitim programları düzenledikleri belirten Duran, Türkiye’nin bir çok bölgesinde gerçekleştirilen eğitimin yakın zamanda Şanlıurfa’da yapılması için çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.

BİK Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç, İlan Müdürü İdris Armağan Çam, Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Faruk Kaya ve İnsan Kaynakları Müdürü Engin Öztürk’ün de yer aldığı toplantı, yerel gazetelerin sorun ve taleplerinin görüşülmesiyle devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.