enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5515
EURO
34,9912
ALTIN
2.426,58
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C

Ara tatil döneminde neler yapılmalı?

Ara tatil döneminde neler yapılmalı?

Ara tatil döneminde neler yapılmalı?
17.11.2021 11:33
0
A+
A-

Uzmanlar, ara tatilde döneminde salgının göz önünde bulundurarak insana uzak doğaya yakın bir dönem geçirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Ara tatile girilen bugünlerde çocukların yoğun bir akademik takvim sonrasında sosyalleşmek, arkadaşlarıyla bir arada olmak, çekirdek aile dışındaki aile üyeleri ve akrabaları ile bir araya gelmek istekleri bulunuyor. Peki ara tatil döneminde çocuklar nelere dikkat etmeli?

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Servet Öztürk, çocukların salgının devam ettiği bu ara tatil döneminde daha sağlıklı nasıl hareket edebilecekleriyle ilgili bilgiler verdi.

ENFEKSİYON RİSKLERİ NELERDİR?

Kovid-19 pandemisinin yanı sıra mevcut kış koşulları nedeniyle diğer grip benzeri viral enfeksiyon sıklığının epey arttığını belirten Öztürk, bu durumun ileri yaş hastalarda hastaneye yatış ve ölüme, genç yaş hasta grubundaysa iş gücü kaybına neden olduğunu ifade etti. Öztürk, “Bu nedenle 12 yaş üzeri tüm toplumun Kovid-19 aşılarının yapılması, risk altındaki bireylerin yıllık grip ve sadece 1 kere zatürre aşılarının yapılması oldukça önemli” uyarısında bulundu.

ARA TATİLDE SOSYALLEŞMELİ MİYİZ?

Öztürk, yaygın aşılamaya rağmen Kovid-19 olgularının aynı hızla devam ettiğini, bunun nedenleri olarak 12 yaş altı çocukların aşılanamaması, okulların açılması ve sosyal kısıtlamaların kaldırılması gösterildiğini kaydetti.

Mümkün olduğu kadar kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durulması, kapalı ortamlarda bulunmanın mecbur olduğu durumlarda maske-mesafe-hijyen önlemlerine riayet edilmesi gerektiğini belirten Öztürk, “Bu önlemler Kovid-19 enfeksiyonundan korunmanın yanında diğer virüs, bakteri ve mantar enfeksiyonlarının görülme sıklığını da azaltmaktadır” ifadesini kullandı.

Türkiye ve dünyada 12 yaş altı çocuklara Kovid-19 aşısının yapılamadığı göz önünde bulundurulduğunda, hastalığın yayılmasında bu yaş grubunun kilit rol oynadığının aşikar olduğunu ifade eden Öztürk, şu değerlendirmede bulundu:

HABERLER  Viranşehir’den öğrenci ve memur adaylarına ücretsiz deneme sınavı

“Özellikle çocukların temas edeceği erişkinlerin Kovid-19 aşısı takvimlerinin tamamlanması, Kovid-19 aşısının yapılmadığı veya yapılamadığı erişkinler ile aynı ortamda bulundurulmaması gerektiği akılda bulundurulmalıdır.”

İnsana uzak, doğaya yakın bir dönem geçirilmesi gerektiği uyarısında bulunan Öztürk, “Kovid-19 aşısı ile aşılanmış bireylerde hasta olma, hastaneye yatma, yoğun bakım ihtiyacı oranları aşı olmayanlara göre oldukça düşük. Ara tatilde açık havada doğa ile iç içe mesafe önlemlerine riayet ederek yapılan geziler ve tatiller gerek fiziksel gerek psikolojik olarak hepimizi olumlu yönde etkileyecektir. Özetle pandemi döneminde insana uzak, doğaya yakın…” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.