enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Ceylanpınar eski Devlet Hastanesi ne olacak?

Ceylanpınar eski Devlet Hastanesi ne olacak?

Ceylanpınar eski Devlet Hastanesi ne olacak?
18.11.2021 08:43
0
A+
A-

Ceylanpınar’a yeni devlet hastanesi kazandırılmasının ardından fiziki yetersizlik nedeniyle kapıları kapatılan eski hastanenin nasıl değerlendirileceği merak konusu oldu. İlçe sakinleri eski binanın da sağlık hizmeti için kullanılması talebinde bulunurken

Suriyelilerin de göçüyle ilçe nüfusuna yetersiz kalan ve yıllar içerisinde fiziki özelliklerini yitiren Ceylanpınar Devlet Hastanesi yeni yerine taşındı, geriye ise “Eski hastane ne olacak?” sorusu kaldı.

Eski hastane, yaklaşık 30 yıldır içerisinde bir idari bina bir de polikliniklerin bulunduğu ana bina olarak 2 bölümde hizmet veriyordu. Yıllar içerisinde ana bina yetersiz kalınca ek prefabrik bir alan oluşturuldu ve orada da yoğun bakım ünitesi ile yine bazı poliklinikler hizmet vermeye başladı. Hastanenin fiziki şartları ise hem yıllara hem de sınır ötesindeki savaşa zamanla yenik düştü. Alt yapısı eskiyen ve çürümeye başlayan hastaneye sınır ötesi çatışmalardan seken mermiler de isabet edince hastane adeta kullanılamaz hale geldi. Trafik de zamanla sorun haline gelmeye başladı. Eski yerleşim yerinin arasında bulunan hastanenin çevresinde trafik keşmekeşe dönmeye başladı. Suriyelilerin de gelişi ile hastane artan nüfusa da yetersiz kaldı. 

Yeni hastane ihtiyacı adeta kaçınılmaz oldu ve Sağlık Bakanlığı devreye girerek ilçe nüfusun temel sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan 150 Yataklı Ceylanpınar Devlet Hastanesi aylar önce hizmete açıldı.

   
İDDİALAR, TALEPLER

Yeni hastanenin hizmete açılmasının ardından ilçenin gündemi de eski hastanenin nasıl değerlendirileceği yönünde oldu. Kimileri ilçenin sınırda olmasından dolayı askeri hastane olacağını iddia ederken kimi de eski hastanenin yeniden sağlık hizmeti verilmesi için ek bina olarak kullanılması talebini dile getirdi. 

İKİ KURUM İÇİN DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Ajans Urfa olarak İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgiye göre; personel eksikliği nedeniyle eski hastanede sağlık hizmetinin verilmesi şuan için mümkün görünmüyor. Hastane yerinin İlçe Sağlık Müdürlüğü yada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için değerlendirme olasılığının daha yüksek bir ihtimal olduğu ve Sağlık Bakanlığı’nın oluru ile bu iki seçenekten birinin olabileceği üzerinde duruluyor.

HABERLER  Cevheri: Kazakistan'daki Protestoları İhtiyatla İzliyorum
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.