enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,6078
EURO
34,8089
ALTIN
2.494,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Urfa’da otel fiyatları artıyor!

Urfa’da otel fiyatları artıyor!

Urfa’da otel fiyatları artıyor!
26.11.2021 12:29
0
A+
A-

İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa’da kış mevsiminde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Kentte otel fiyatları yükseldi.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Şanlıurfa’da, yoğunluk dolayısıyla konaklama tesisleri ileri tarihlere rezervasyon yapıyor. Kış mevsimi ve salgına rağmen kentte otellerde yer bulmak zorlaşıyor.

Kent, inanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden biri olarak dikkati çekiyor.

Urfa’da turistlerin ilgi gösterdiği birçok nokta bulunuyor. Hazreti Eyüp’ün hastalığında çile çektiği rivayet olunan makam, Harran ilçesinde ilk İslam Üniversitesi harabeleri, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 2013 yılında “Sakin şehir” ağına dahil ettiği Halfeti sayısız ziyaretçi alıyor.  Dünyanın en eski tapınak kalıntıları olarak kabul edilen 12 bin yılık geçmişe sahip Göbeklitepe ve Hazreti İbrahim’in doğduğu rivayet edilen bölge turistlerin en fazla ilgi gösterdiği diğer yerler arasında bulunuyor.

OTEL FİYATLARINDA YÜZDE 40 ARTIŞ SÖZ KONUSU

Şanlıurfa’da 2021’de tatil ve konaklama fiyatları pandeminin de etkisiyle yüzde 40 artış göstermiş durumda. Urfa’da 2019 yılının kasım ayında kişi başı ortalama konaklama fiyatı 350 TL civarındayken 2020’nin aynı döneminde bu rakam 450 TL’ye yükseldi. Bu yılsa söz konusu konaklama fiyatı yaklaşık yüzde 40 artışla 600 TL’yi geçmiş durumda.

POPÜLER OTELLERDE TEK KİŞİLİK STANDART ODA 900 TL

Kentteki popüler otellerinin fiyatlarındaki artışlar dikkati çekiyor. Bu tür otellerde 2020’de 450 TL olan tek kişilik odalar 2021 yılında 900 TL’ye kadar yükseliş durumda.

Bazı oteller birkaç hafta sonrasına rezervasyon tarihi verebiliyor. Otel yetkilileri turistlerin muhakkak gelmeden önce rezervasyon yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

HABERLER  Depremzedelere 63,5 milyar lira yardım yapıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.