enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Şanlıurfa Büyükşehir’in 2022 bütçesi belli oldu

Şanlıurfa Büyükşehir’in 2022 bütçesi belli oldu

Şanlıurfa Büyükşehir’in 2022 bütçesi belli oldu
29.11.2021 16:20
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, Büyükşehir’in 2022 yılı bütçesi belli oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında Büyükşehir Belediyesinin 2022 Mali Yılı Gelir-Gider bütçesi okundu. Bütçe oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Toplantı, Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Büyükşehir Belediyesinin 2022 mali yılı bütçesi 3 milyar TL gelir, 3 milyar TL de gider olarak açıklandı.  Bütçe oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Büyükşehir Plan Bütçe Komisyon Başkanı Tayyar Yetim, “Biz daire başkanlarıyla yaptığımız istişareler sonucunda, gerek şehir merkezinde gerekse kırsalda yapılanların bir kısmını belirtmek istiyorum.  Şehir merkezinden alt yapıdan yeşillendirme alanlarına, yollara, imar yapılaşmalarına, gençlik hizmetlerini yapılmasına gibi birçok alandan çalışma yapan bütün kadrolara teşekkür ediyorum. Dünyadaki fiyat artışlarından ve gelişmelerden dolayı bütçeyi 3 milyar TL’ye çekmek zorunda kaldık. Büyükşehir Belediyesi basında sadece şehir içi tanıtımlar değil de İstanbul’da Ankara’da Türkiye’nin bütün yerlerinde, yurt dışında çalışmalar yapılıyor, diğer dijital ortamlardaki bütün masraflar hepsini Büyükşehir sağlıyor” ifadesini kullandı.

BARAN: “MARİFET BÜTÇEYİ YÜKSEK GÖSTERİP, DENK GETİRMEK DEĞİL”

HDP Meclis Üyesi Ruken Baran Uzun, basına ayrılan bütçenin çok fazla olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Basına ayrılan 8,5 milyon TL’yi fazla buluyoruz. İlçe belediyeleri de çok fazla harcama yapmıştı bu konuda. Taşınmaz Geliri olarak 365 milyon 400 bin TL’nin öngörülmesi bizce çok fazla. Kırsal Hizmetlere 236 milyon TL ayrılmış, bunu da az buluyoruz. Urfa’nın 325 milyon borcu var. 356 milyon gibi arsa satışı öngörülüyor. Marifet bütçeyi yüksek gösterip, denk getirmek değil, arsa satışı yapmadan olabilecek bir bütçeyi gösterip denk bütçe getirmektir.”

HABERLER  Şanlıurfa'da öğrenci ve personel servis ücretleri belirlendi

BÜYÜKŞEHİR’İN BORCUDA AÇIKLANDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Ürün de, “Toplam borç, an itibariyle 2028 yılına kadar yapılandırılmış İller Bankasına 325 milyon borcumuz vardı, bu 325 milyon bir önceki dönemlerini kapsıyor. 2028 yılına kadar yapılandırılmış geri ödeme şeklinde devam edecektir” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Meclis Üyesi Fırat Sultan ise, “Diğer Gelirler kısmı 2 milyar 358 milyon 910 bin TL. Bu bütçenin nerdeyse yüzde 80’ini kapsıyor, bunun açıklanması lazım. Kentsel dönüşümden kazanılan arsaların satışı alınan ücretler sadece o kentsel dönüşüm alanının alt yapısı ve üst yapısı olarak kullanılabilir” dedi.

YILDIRIM: “CİDDİ BİR SIKINTIDIR”

HDP Meclis Üyesi Bahri Yıldırım, “Yolluklar daha çok meclis üyelerinin, belediye çalışanlarının il dışına çıkarken kendilerine ayrılan haklarıdır. Bütçenin 50 milyon sadece faize gitmesi ciddi bir sıkıntıdır” diye konuştu.

CANBEYLİ: “EN DOĞAL OLAYDIR”

İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Cihan Canbeyli ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir belediyenin arsa oluşturup, hazine arazilerinden kendisine arsa oluşturması en doğal olaydır. Arsa satışı olmadan yapalım dediğimizde 2 milyon 328 bin TL’ye göre dağıtım yapalım, halka hizmet yapalım, yeni gelir oluşturmayalım. Onun da bir kısmını personelle dağıtalım böyle iş yapmayalım demektir. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Gurup Başkan Vekili Ahmet Kaytan da, Büyükşehir Belediyesinin 2022 yılı bütçesi hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.