enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Yapıcıoğlu: “Asgari ücretliden vergi alınmamalı”

Yapıcıoğlu: “Asgari ücretliden vergi alınmamalı”

Yapıcıoğlu: “Asgari ücretliden vergi alınmamalı”
30.11.2021 10:58
0
A+
A-

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Şanlıurfa’da konuştu. Kentle ilgili birçok konuyu ele alan Yapıcıoğlu, asgari ücretliden vergi alınmaması gerektiğini kaydetti.

  Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nun özel bir mekanda gerçekleştirdiği toplantıya HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, partililer ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“ŞANLIURFAFA’YA HAS SORUNLAR VAR”

Yapıcıoğlu, toplantıda gündemdeki birçok konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Kentte esnafın iş yapamadığın, iş yeri kiralarının yüksek olmasından şikayet ettiğini belirten Yapıcıoğlu, ülke gündemindeki en önemli konununsa dolardaki hızlı yükseliş ve ekonominin iyi olmaması olduğunu kaydetti.

“FAİZ AYNI ZAMANDA İŞSİZLİĞİN, GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETİNDE SONUCUDUR”

Yapıcıoğlu, faiz tartışmalarıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Cumhurbaşkanının faiz sebep, enflasyon sonuçtur söylemine itiraz ediliyor yoğun bir şekilde. Bizim kanaatimize göre de faiz sebep, enflasyon sonuçtur ama faiz sadece enflasyonun sebebi değildir.  Faiz aynı zamanda işsizliğin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin de sonucudur. Faiz, bütçenin önemli bir kısmının faize ayrılması yoluyla yatırımların yapılamaması, eğitime, sağlığa, sosyal yardımlara yeterince pay ayrılamaması sonucudur.  Bize göre faizli sistem tamamen terk edilmeli. Şu anda mevcut yönetmelikte asgari ücret sadece işçinin beslenme, barınma, giyim, sağlık eğitim, kültür gibi zorunlu harcamalarına günün fiyatları üzerinden yetecek miktar olarak tarif ediliyor.”

“ASGARİ ÜCRETLİDEN VERGİ ALINMAMALIDIR”

Asgari ücretin tanımının değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, asgari ücretle çalışandan vergi kesilmemesi gerektiğini dile getirdi. Yapıcıoğlu, “Asgari ücretli kesin olarak vergiden arındırılmalıdır. Asgari ücretliden vergi alınmamalıdır. Asgari ücret açlık sınırının altında.  Meclis’teki bütün partilere çağrımız şudur: Yeni anayasa yapamıyorsanız buyurun gelin tek maddelik bir anayasa değişikliğini Meclis’e getirin ve asgari ücretliden vergi alınmamasını anayasal hüküm haline getirelim” diye konuştu.

HABERLER  HRÜ’de GAP Bölgesi'nin nohut gen bankası oluşturuldu

“ESNAF İÇİN ADIM ATILMALI”

Esnafın iş yapamadığına dikkati çeken Yapıcıoğlu, ekonomik durgunluk konusunda mutlaka adım atılması gerektiğini ifade etti. Yapıcıoğlu, “Esnafa destek verilmeli, en azından kiralarla ilgili adım atılmamalı” dedi.

“BİR AN ÖNCE BU PROJE BİTİRİLMELİDİR”

Şanlıurfa’nın dışarıya en fazla mevsimlik işçi gönderen il olduğuna vurgu yapan Yapıcıoğlu, sözü GAP projesine getirdi. Yapıcıoğlu, “Yıllık ortalama 350 bin kişi mevsimlik işçi olarak başka şehirlere gitmektedir. GAP projesinin bitirilememesi Şanlıurfa ve civarı için yaşanan sıkıntıların önemli bir kısmının sebebidir. Bir an önce bu proje bitirilmelidir” diye konuştu.

40 yıllık bir projenin hala tamamlanmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, GAP projesinin bölge halkı için hayati önemi sahip olduğunu vurguladı.

SEÇİMLE İLGİLİ DE KONUŞTU

Yapıcıoğlu, partisinin yapılacak bir seçimde bir ittifakta yer alabileceğini kaydetti. Yapıcıoğlu, “HÜDA PAR, zamanında veya erken bir seçimde bir ittifakta yer alabilir ama şu demek değildir, ne pahasına olursa olsun illa biz meclise girebilmek için bir ittifakın içerisinde yer alacağız” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.