enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
ALTIN
2.296,43
BIST
9.012,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
20°C
Şanlıurfa
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C

Şanlıurfa’da Düzensiz Göçle Mücadele Toplantısı yapıldı

Şanlıurfa’da Düzensiz Göçle Mücadele Toplantısı yapıldı

01.12.2021 12:58
0
A+
A-

Düzensiz Göçle Mücadele Valilikler 2. Koordine Toplantısı, bölge illerin valileri, il emniyet müdürleri ve jandarma komutanlıklarının katılımıyla Şanlıurfa’da yapıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Malatya, Batman, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Siirt ve Şırnak illeri valileri, emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve göç idaresi müdürleri katıldı.

Şanlıurfa Valisi Erin, göçmen sayıları incelendiğinde 2019 yılının kritik bir yıl olduğunu, düzensiz göç sayılarının en üst seviyede bu yılda gerçekleştiğini belirterek, düzensiz göçle mücadele koordinasyon toplantılarının da 2019 yılında başladığını hatırlattı.

Düzensiz göçle mücadelede, sınır güvenliği ve iller arası koordinasyonun önemine değinen Vali Erin, yapılan toplantılarla kurumlar arası koordinasyonun sağlıklı işlemesinin temin edilerek, düzensiz göçün önüne geçilmesinin amaçlandığını ifade etti.

“CİDDİ BİR SORUNDUR”

Vali Erin, düzensiz göçün, Türkiye başta olmak üzere istikrar artışı içerisinde olan ülkelerde büyük bir sorun olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada ekonomik ve sosyal açıdan istikrarlı bir ülke olması, komşu ülkelerdeki savaş, baskı ve ekonomik sıkıntılardan dolayı cazibe merkezi olma konumunu koruyan durumdadır. Düzensiz göç hem ulusal hem de uluslararası güvenliği ciddi şekilde etkileyen, kontrol edilmemesi durumunda ülkelerin ekonomik ve sosyal yapısına zarar veren, kamu düzenini ve asayişi bozan ciddi bir sorundur.”

Türkiye’ye yönelik düzensiz göçün başında Suriye, Irak, İran, Afganistan ve Pakistan gibi ülkeler geldiğini ifade eden Vali Erin, bu göç hareketinde Türkiye’de yaşamak isteyenler kadar Avrupa’ya çıkmak isteyenlerin transit hareketlerinin de söz konusu olduğunu dile getirdi.

Abdullah Erin, Şanlıurfa’da 500 bin kadar Suriyeli’nin yaşadığı bilgisini vererek, bu kişilerin il genelinde sorunsuz şekilde misafir edildiğini belirtti.

HABERLER  65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı?

Göç İdaresi Başkanlığı Düzensiz Göçle Mücadele Daire Başkanı Ramazan Keskin’in sunumu ve bölge valilerinin değerlendirmeleri ile devam eden toplantı, sonuç raporunun yazılmasıyla sona erdi.

BAKANLIĞA SUNULACAK

Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, Türkiye’nin 81 ilinin 12 bölge halinde katıldığı koordinasyon toplantılarında elde edilen veriler ve değerlendirmeler rapor haline getirilerek İçişleri Bakanlığı’na sunulacak. Toplantılarla düzensiz göçle mücadelede alınacak önlemler ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.