enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
ALTIN
2.326,54
BIST
9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da 8. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Şanlıurfa’da 8. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Şanlıurfa’da 8. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı
02.12.2021 17:50
0
A+
A-

Şanlıurfa’da 8. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün kapılarını açtı. Fuarın açılışında ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya, Urfa’ya müjdeli bir haber verdi.

Şanlıurfa’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı 8’inci kez kapılarını açtı. Şanlıurfa Fuar Merkezi’ndeki fuarın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Açılış törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek ve Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

ŞUTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, açılışta yaptığı konuşmada, pandemi süreci ve kuraklık tehlikesine dikkati çekerek, üretimin önemini vurguladı. Kaya, Urfa’nın, geniş tarım alanları, gıdasal üretimi ve hayvancılığıyla Türkiye’nin en önemli kenti olduğunu belirterek “Fıstık ve pamuk üretiminde lideriz. İkinci ürün bazında mısır üretiminde de ön sıralardayız. Birçok sanayide çeşitli sektörlere ham madde sunuyoruz. Elimizde çok imkan var. Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak Urfa peyniri ve sadeyağımızı da tescilledik. Ürünlerimizin markalaşması sağlanmalı. İç ve dış piyasaya katma değeri yüksek ürünler pazarlanmalı. Urfa’yı markalaştırmalıyız” diye konuştu.

ŞUTB’nin bünyesinde kurulan lisanslı depolarının çiftçi ve tüccarlara sağladığı faydalara değinen Kaya, fıstık lisanslı depo projesinin müjdesini vererek konuyla ilgili çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.

Fuar, tarım alet ve makineleri, doğru tarım teknikleri, bitki besleme, gübreler, zirai ilaçlar, su ve sulama teknolojileri, canlı hayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığı ve ilaçları, et ürünleri ve hayvansal gıdalar ve daha pek çok sektörü tek bir çatıda buluşturdu. Fuar, 5 Aralık’a kadar açık kalacak.

HABERLER  Çarşıda, Pazarda, Markette, Sokakta Yaşanan Gerçek Enflasyon Oranında, İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Maaş İstiyoruz!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.