enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Memur-Sen: “Taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz”

Memur-Sen: “Taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz”

Memur-Sen: “Taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz”
03.12.2021 19:07
0
A+
A-

Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında engellilerin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürmelerini sağlamak için onların taleplerini dile getirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Şanlıurfa Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle basın toplantısı düzenledi.

Memur-Sen Engelli Komisyonunca, konfederasyona bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası il binasında düzenlenen basın toplantısına, Memur-Sen Engelli Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldız ve komisyon üyeleri katıldı.

Memur-Sen Engelli Komisyonu Başkanı Yıldız, dünya nüfusunun yüzde 15’ini oluşturan engelli bireylerin, 2011 verilerine göre Türkiye nüfusunun yüzde 7’sine tekabül ettiğini belirterek ülkede toplam nüfusun iş gücüne katılım oranının yüzde 50,3, engelli nüfusun iş gücüne katılım oranını da yüzde 22 civarında olduğuna dikkati çekti.

Yıldız, engellilerin sosyal, kültürel, ekonomik, çalışma başta olmak üzere hayatın her alanında ayrımcılığa uğramadan var olabileceği, engellerle karşılaşmadan, daha erişilebilir ve daha saygın şartlarda yaşayacağı bir düzeni sağlamanın herkesin asli görevi olduğunun altını çizdi.

Engelliliği ortadan kaldırmak mümkün olmasa da engelleyici bakışı, engelleyici mevzuatı, fiziki ve psikolojik bariyerleri ortadan kaldırmak mümkün olduğunu aktaran Yıldız, hayattan soyutlamak yerine hayatın içine katan yaklaşımları bir “ihsan” olarak değil, insanı önceleyen bir “irfan” olarak değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

“TOPLUMA DEĞER KATAN İMKANLARA KAVUŞTURMAK GEREK”

Yıldız, engelli bireylere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Engelliliği, atıl kalmanın kaderi olmaktan çıkarıp; üreten, kendine ve içinde bulunduğu topluma değer katan imkanlara kavuşturmak gerekmektedir. Bu şuur, engellilerimizin kendilerini toplumdan soyutlamanın aksine toplumun merkezinde olmak için çalışmasını; toplum, devlet ve Sivil Toplum Kuruluşlarında daha kapsamlı ve kararlı bir tutum içerisinde olmasını gerektirmektedir. Konfederasyonumuzun insan merkezli sendikacılık anlayışı neticesinde; engellilerin kamuya atanırken genel hükümlerin dışında tutularak bağımsız bir merkezi sınavla atama yapılmasını sağladık.”

HABERLER  Haliliye’de ücretsiz psikolojik destek hizmeti

Yıldız ayrıca engelli ve engelli yakını olan memurlara kamu konutlarından yararlandırdıklarını, engelli memurların mesai saatlerini düzenlediklerini, aile yardım ödeneğinin engelli çocuklar için yüzde 50 artırılarak ödendiğini kaydetti.

Yıldız, “Memur-Sen Engelliler Komisyonu olarak bu kazanımları artırmanın, engellilerin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürmelerini sağlamanın gayreti içinde olmaya, engellilerin taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.