enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

İHH Şanlıurfa Şubesi yardım elini Afgan halkına uzatıyor

İHH Şanlıurfa Şubesi yardım elini Afgan halkına uzatıyor

İHH Şanlıurfa Şubesi yardım elini Afgan halkına uzatıyor
05.12.2021 11:38
0
A+
A-

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Atila, Afganistan’da savaşla son dönemde sayıları artan yetim ve muhtaç aileler için yardım kampanyası başlattı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, insani ve ekonomik krizle mücadele eden Afganistan halkı için yardım kampanyası başlattı.

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, başlattıkları yardım kampanyasıyla ilgili BİHA’ya açıklamalarda bulundu. Afganistan’daki ekonomik kriz ve yoksulluğun endişe verici boyutlara ulaştığını belirten Atila, muhtaç ailelerin yardım beklediğini ifade etti.

Atila, uzun yılladır muhtaç insanların yardımına koştuklarını vurgulayarak, vakfın yardımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“İHH olarak 30 yıldır tüm İslam coğrafyasında ve bu coğrafya dışındaki mazlum ve mağdur insanlara yardım faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. İlimizde de muhacir yoğunluğu bulunuyor, hem muhacirlere hem de yetim ve fakir ailelerimize yardımlarda bulunuyoruz. Urfa’da düzenli para yardımı yapmaktayız, bunun bir kısmı muhacir bir kısmı da yetim ve fakir ailelerimize gidiyor. İhtiyaç dahilinde ev eşyaları ve mevsime göre soba dağıtımı yapılıyor. Birçok ailenin buzdolabı ihtiyacı oluyor, onları alıyoruz, aklınıza gelip gelebilecek her ev eşyasını alıyoruz.”

“EĞİTİM DE VERİYORUZ”

Behçet Atila, insani yardımların yanında eğitim de verdiklerini kaydetti. Atila, “Muhacir kardeşlerimiz için mesleki eğitim veriyoruz dört yıldan beri. Şu ana kadar bin 700 gencimiz eğitimimizden geçti, bu öğrencilerden yaklaşık 700’ü şu anda ya kendi işini kurmuş ya da bir yerde çalışıyor. Onun için biz bu mesleki eğitime daha fazla önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“AFGANİSTAN’A YARDIM”

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, Afganistan’da savaşın etkisiyle yetim nüfusunun sayısının 1 milyonu aştığını belirtti. Vakıf olarak hem yetim sponsorluk sistemleriyle 3 bin 182 yetimi geleceğe hazırladıklarını hem de başkent Kabil’de bulunan İstanbul-Kabil Kardeşlik Yetimhanesi ile onlarca yetime barınma ve eğitim imkanı sunduklarını ve onların gıda ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti.

HABERLER  Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan çiğ köfte yoğurdu

Afganistan’da İHH olarak 661 adet su kuyusu açtıkları bilgisini veren Atila, tarım ve hayvancılık destekleme projeleri bulunduğunu kaydetti.

Behçet Atila, Afganistan’da son dönemdeki gelişmelerin ardından yardıma muhtaç ailelerin sayısında artış olduğuna vurgu yaptı.

“İnsani dramın yaşandığı Afganistan için yardım kampanyası başlattık” diyen Atila, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef Afganistan’da şu anda insani durum gittikçe ağırlaşıyor hem ülkedeki gelişmelerden dolayı hem de kış şartlarından dolayı. Zaten Afganistan halkı çok fakir bir halktı, bu son gelişmelerden sonra halk açlıkla baş başa kaldı. Hangi coğrafyada olursa olsun etnik kökenleri ne olursa olsun insanlardan herkese biz eşit mesafede yardımcı olmak istiyoruz. Şu anda başlatmış olduğumuz bir kampanya var, biz özellikle nakdi yardım bekliyoruz.”

İHH Şanlıurfa Başkanı Atila, Afganistan’a yardım tırları göndereceklerini belirterek, nakliye masraflarından dolayı Pakistan ve Özbekistan gibi komşu ülkelerden malzeme aldıklarını söyledi. Bu noktada nakdi yardımların daha önemli olduğuna işaret eden Atila, “Ekiplerimiz şu anda orada sahada bu çalışmaları yapıyor, biz burada Urfa’dan gönderim yapacağız ama hafif olan şeyler, battaniye, giysi gibi önümüzdeki hafta bir ya da iki tır Urfa’dan Afganistan’a çıkarmayı düşünüyoruz. Bu anlamda hali vakti yerinde olan kardeşlerimizin bizim bu başlattığımız kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Atila,  sıfır malzeme olarak ayakkabı, battaniye ve giysiden oluşan tırı önümüzdeki hafta yola çıkartacaklarını söyledi.

Çok kısa süre önce Afganistan’ın Kapisa vilayetinde ihtiyaç sahibi 450 aileye gıda ve kışlık giyim ulaştırdıkları bilgisini paylaşan Atila, “Katkısı olan herkese teşekkür ederiz. Afganistan halkının ihtiyaçları çok fazla, bu nedenle desteklerinizin devamını bekleriz” dedi.

AFGANİSTAN İÇİN İHTİYAÇ LİSTESİ

Atila, şu yardımları kabul ettiklerini kaydetti:

1. Nakit Para

2. Kışlık Giysi– Bay/Bayan (Ceket, Kazak, Bere , Mont, Çocuk Giysileri.. Vs)

HABERLER  Tuba Büyüküstün'den Siverekli çocuklara büyük jest!

3. Kışlık Ayakkabı (Bay, Bayan)

4. Battaniye

Vakfın Afganistan halkına yardım kampanyasının bilgileri şu şekilde:

Hesap Adı: Şanlıurfa İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği

Ziraat Bankası IBAN: TR70 0001 0002 5366 4937 4650 03

Kuveyt Türk IBAN: TR52 0020 5000 0083 2353 2000 02

PTT Posta Çeki Hesap No: 09912912

Not: Bağışınızı yaparken Açıklama kısmına AFGANİSTAN’A YARDIM ibaresini yazmayı unutmayınız.

Elden Bağış yapmak (Bağış Makbuzu) için: Şanlıurfa İHH- Hamidiye Mah. 260.sk. no:14 Haliliye/Şanlıurfa

Telefon: 0414 312 96 66

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.