enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5135
EURO
34,9476
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Kalça Protezi Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu

Kalça Protezi Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu

Kalça Protezi Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu
07.12.2021 10:28
0
A+
A-

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümüne müracaat eden 60 yaşındaki hasta yapılan kalça protezi ameliyatıyla sağlığına kavuştu.


Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, 60 yaşındaki Mahmut Ayaz isimli hastayı kalça protezi ameliyatıyla sağlığına kavuşturdu.

Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Mehmet Akif Altay: “Hastanemize gelen 60 yaşındaki Mahmut Ayaz adlı hastamız, her iki kalçasında da ileri derecede hareket kısıtlılığı ve ağrı şikâyetleri vardı. Günlük ihtiyaçlarını gidermede, oturup kalkmakta ve yürümekte son derece zorlanıyordu. Kendisine uzun süre ilaç tedavileri ve zaman zaman da fizik tedavi uygulamaları yapılmış bunlarla bir süre idare etmişti.” dedi.

Prof. Dr. Altay, başarılı geçen ameliyatla ilgili şu bilgileri verdi:

“Harran Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğine başvurduğunda artık şikayetlerinin azalmadığını ve günlük hareketlerini yapamadığını gördük. Hastayı muayene ettiğimizde her iki kalça da eklem hareketlerinin son derece ağrılı ve kısıtlı olduğunu gördük. Daha sonra radyolojik değerlendirmelerimizde de hastamızın her iki kalça ekleminde ileri derecede çürümeler olduğunu ve kalça eklem yüzeylerinin tamamen bozulduğunu tespit ettik. Bunun üzerine ilk olarak 2017 yılında yapmış olduğumuz Total Kalça Artroplastisi yani kalça protezi ameliyatını uyguladık” ifadelerini kullandı.

Altay, hastanın yapılan operasyondan memnun kaldığını belirterek, kalça hareketlerinin tamamına yakın olarak düzeldiğini ve ağrılarının azaldığını kaydetti. Hastanın günlük fonksiyonlarını yerine getirebilecek hale geldiğini ifade eden Altay, sağ kalçasına aynı ameliyatın uyguladığını, hastanın şimdilik destekle mobilize olabildiğini ve klinik olarak ciddi bir iyileşme gösterdiğini sözlerine ekledi.

Sağlığına kavuşan Mahmut Ayaz ise ameliyatı yapan Prof. Dr. Altay ve ekibine teşekkür ederek, şunları ifade etti:

HABERLER  Türkiye, 14-20 Haziran'da Kovid-19 aşılama hızında en yüksek performansı gösteren ülke oldu

“Daha önce de 2017 yılında hocam ameliyat yapmıştı, bu defa da sağ bacağımda sorun oldu ve yine hocama gelerek ameliyat oldum. Gayet memnunum ve şu an için sağlıklı bir şekilde yürümekteyim. Hocam başta olmak üzere tüm ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.