enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

HDP Urfa Vekiline Ceza

HDP Urfa Vekiline Ceza

HDP Urfa Vekiline Ceza
09.12.2021 07:26
0
A+
A-

HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, TBMM Genel Kurulu’nda, “Kürdistan’a özgürlük” sözleri nedeniyle ceza aldı. Yıllardır yüzünü görmeyen Urfalılar, ceza alıp gündeme gelince böyle bir vekilleri olduğunu hatırladı.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin’e, Türkiye Büyük Milet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’ndaki “Kürdistan’a özgürlük” sözleri nedeniyle, TBMM İçtüzük gereği Genel Kurul’a üç birleşime katılmama cezası verildi.

Vekil Maçin’in bütçe görüşmelerindeki konuşmasında “Geleceği biz inşa edeceğiz. Yeni Türkiye inşasında halkların kardeşliği ve birliğini biz sağlayacağız. Türkiye’ye demokrasi ve barış, Kürdistan’a özgürlük şiarıyla iktidara geleceğiz” sözlerinin ardından Vekil Maçin’e İçtüzük kurallarına aykırılıktan 3 birleşim çıkarma cezası verilmesi, Genel Kurul oyuna sunularak kabul edildi.

Vekil Maçin perşembe, cuma ve cumartesi günkü genel kurul oturumlarına katılamayacak.

“CEZA BENİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE”

Konuya dair açıklamalarda bulunan Vekil Maçin, cezayı yok sayarak “Kürdistan’ın hakikatini kesinlikle tartışma konusu yapmıyoruz. Bu nedenle bana verdiğiniz ceza ve söyleyeceğiniz her söz benim ve Kürt halkı için yok hükmündedir” dedi.

URFALILARIN VEKİL ŞAŞKINLIĞI

Şanlıurfalılar ise olayın gündeme gelmesinden farklı bir durum yaşadı. 2018 yılından bu yana Şanlıurfa Milletvekili olarak mecliste yer alan Maçin’in varlığından bugün, ceza haberinin gündeme gelmesinin ardından haberdar oldu. HDP’li vekil yıllardır sessiz sedasız vekillik görevini yürütüyor ve pek halkla teması bulunmuyor.

HABERLER  Şanlıurfa'da Göbeklitepe Kültür Evi'nin yapımı sürüyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.