enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3697
EURO
35,0071
ALTIN
2.325,73
BIST
9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Ceylanpınar doğal gaz projesinde son durum

Ceylanpınar doğal gaz projesinde son durum

Ceylanpınar doğal gaz projesinde son durum
16.12.2021 10:55
0
A+
A-

Artan hava kirliliği ve yakacak ücretlerinin karşısında Ceylanpınar halkı bir an önce doğal gaza kavuşmayı bekliyor. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, projenin geldiği aşamaya dair bilgiler verdi.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi sakinlerinin doğal gaz projesi için gözü yollarda.Kesintisiz, güvenli, çevre dostu ve ekonomik ısınma için hayata geçirilen projede 1 yıldan fazla süre geride kaldı. Son zamanlarda kurda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle tüp fiyatları 240 TL’yi buldu. Kömür fiyatları da 2 katına çıktı. En ucuz kömürün 1 çuvalı 150 TL’yi buldu. Alım gücü düşerlen vatandaşlar kalitesiz yakacaklara yöneldi. Bu durum ilçende hava kirliliğinde görülmemiş bir artışa neden oldu. Sıcak su ihtiyacı da artan elektrik masrafları nedeniyle kullanırken korkulu rüya haline geldi. 
WhatsApp Image 2021 12 13 at 17.24.59

Ekonomik gerekçeler ve hava kirliliğinden mağduriyet yaşayan ilçe sakinleri zaruri ihtiaç olarak görüp, her açıdan faydalı olan doğal gaz projesine umut bağladı. Ancak projenin hangi aşamada olduğu merak konusuydu. Konuya dair  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özşavlı BİHA’ya açıklamalarda bulundu.

VEKİL DR. ÖZŞAVLI: DOĞAL GAZ YARI YOLA YETİŞTİ


Sürecin devam ettiğini belirten Vekil Dr. Özşavlı doğal gazın ilçeye gelişine dair tarih vererek “Süreç devam ediyor. Viranşehir’den Ceylanpınar’a kazılar devam ediyor. Geçen sene çalışmalar başladı. Yarı yola yetişti. Akçakale’deki doğal gaz projesi ile beraber başladı, beraber bitecek inşallah. 2022 sonu gelmeden doğal gaz Ceylanpınar’a ulaşır diye düşünüyorum. Hiçbir ilçe doğal gazsız kalmayacak. Çok şükür Urfa’nın bütün ilçelerine doğal gaz geliyor. Gelmeye devam edecek inşallah” dedi.

Bazı vatandaşların doğal gaz kullanımına karşı olduğuna dikkat çeken Vekil Dr. Özşavlı “Doğal gazı bir yere ulaştırmak mesele değil, asıl mesele doğal gazı evlere dağıtmak. Orada tüketicinin direnci ile karşılaşıyoruz. Dirençten kastım, istekli olmamaları. Bu yavaş yavaş düzelecek bir durum” diye konuştu. 

PROJEDE SON DURUM

HABERLER  Karaköprü kırsalında yol çalışmaları sürüyor

İlçeye doğal gaz ulaştıracak AKSA Doğal Gaz A.Ş.’nin de çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi. 2022 yılında AKSA’nın lisans alanına dahil edilmesi ile birlikte Akçakale’de 30 km., Ceylanpınar’da 30 km. yatırım planlandığı; 2022 yılının ikinci yarısında ise her iki ilçeye doğal gaz arzının sağlanmasının planlandığı belirtildi. Ayrıca 2022-2026 döneminde Akçakale’ye 110 km., Ceylanpınar’a 100 km. yatırım yapılması planlanıyor. Bu kapsamda yine aynı dönemlerde Ceylanpınar’da 14 bin 200 daireye doğal gaz verilmesi hedefleniyor.

Öte yandan BOTAŞ tarafından gerçekleştirilen imalatın tamamlanmak üzere olduğu bilgisine ulaşıldı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.