enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

ŞUTB Başkanı Kaya’dan Ekonomi Açıklaması!

ŞUTB Başkanı Kaya’dan Ekonomi Açıklaması!

ŞUTB Başkanı Kaya’dan Ekonomi Açıklaması!
21.12.2021 14:11
0
A+
A-

ŞUTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılardan çıkabilmenin yolunun tarıma ve yan sektörlerine bağlı olduğunu kaydetti.


Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Yönetim Kurulu Başkan Mehmet Kaya, son dönemde ekonomide yaşanan hareketliliğe dair açıklamada bulundu.

Kaya, ekonomik dalgalanmalardan kurtulmanın yolunun tarıma bağlı olduğunu vurguladığı açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

“Tarım, hem devletin hem de ekonominin dayandığı temel noktadır. Türkiye, geniş ve verimli arazileriyle, üretim hacmi ve taşıdığı potansiyelle dünyada önemli bir yere sahiptir. Küresel olarak dünya, salgından ve iklim değişiklikleri nedeniyle yaşanan kuraklıktan olumsuz yönde etkilendi.

Yüksek bütçelere sahip Avrupa ülkeleri dahi bu krizlerden payını aldı. Dolayısıyla ülkemizde de bu anlamda etkiler görüyoruz. Burada tabii, uluslararası para piyasalarının içinde bulunduğu daralma büyük rol oynadı. Ancak, piyasalar ve küresel krizlerden ötürü yaşanan bu kur dalgalanmalarının yaşandığı bu geçici süreçte dahi ülkemiz tarımsal üretimi ve dış ticaretiyle öne çıkmaktadır. Urfa ise bana göre bu noktada ulusal anlamda bir gurur kaynağıdır. Henüz topraklarımızın yalnızca yüzde ellisinin sulanabilir nitelikte olmasına karşın pek çok ürünün rekoltesinde rekor kırıldı ve bu ürünlerin ihracat payında Urfa merkezi bir konuma yerleşti. Tarım arazilerimizin tamamına su ulaştırıldığında eminim ki daha sahip olduğumuz merkezi konum daha da sağlamlaşacaktır.”

“VATANDAŞLAR KÜRESEL KRİZLERİN ETKİSİNİ AĞIR BİÇİMDE HİSSEDİYOR”

Tarım en önemli ve stratejik sektörlerden birisi olduğuna dikkati çeken Kaya, “İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçten süratle çıkabilmemiz tarıma ve yan sektörlerine bağlıdır. Vatandaşlarımız bu günlerde küresel krizlerin etkisini ağır biçimde hissediyor. İnsanımız için ekonomik endeks mutfağıdır. Sofralarımızın eski bereketine kavuşması ise hepimizi kapsayan, ileriye dönük olarak faydasını göreceğimiz adımlara bağlıdır. Şu anda Türkiye uzun vadeli para politikaları oluşturmaktadır. Bu önemli adımlar üretime ve üretim süreçlerine verilecek desteklerle pekiştirilmelidir. Bu sayede uzun soluklu politikaların etkisi kısa vadeli önlemlerle daha da arttırılabilir” değerlendirmesinde bulundu.

HABERLER  Eyyübiyeli gençlerden bir başarı daha
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.