enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Şanlıurfalı Alimin İsmi Afganistan’da Açılan Su Kuyusuna Verildi

Şanlıurfalı Alimin İsmi Afganistan’da Açılan Su Kuyusuna Verildi

Şanlıurfalı Alimin İsmi Afganistan’da Açılan Su Kuyusuna Verildi
25.12.2021 16:50
0
A+
A-

Şanlıurfa’da önemli değerlerinden biri olan merhum Abdülaziz Kutluay’ın ismi Afganistan’da açtırılan su kuyusuna verildi.


İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi, geçen yıl koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Şanlıurfa’nın önemli alimlerinden merhum Abdülaziz Kutluay’ın isim Afganistan’da açılan su kuyusuna verildi.

Şanlıurfa’da kurduğu Gönüllü Kuruluşlar Aşevi ile binlerce kişinin ihtiyaçlarını karşılayan merhum Kutluay’ın ismi artık Afganistan’da yaşatılacak.

“HOCAMIZIN ANISINA AFGANİSTAN’DA SU KUYUSU AÇTIK”

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Attila yaptğı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Geçen sene koronadan hayatını kaybeden Urfa’mızın önemli değeri olan değerli büyüğümüz Abdülaziz Kutluay hocamızın anısına şu anda ümmet coğrafyasının en önemli bölgesi olan Afganistan’da su kuyusu açtık. Ailenin haberi yok. Bugün onları davet ederek sürpriz yaptık. Ailesi görüntüleri, görünce çok duygulandı. Biz Aziz hocaya bir vefa olarak yaptık çünkü Urfa’ya çok emek veren yetimlere, fakirlere, mazlumlara yardımcı olan bir alim idi. Sohbetleriyle ilmi çalışmalarıyla da tanılıyordu kendisi. Bizde Şanlıurfa İHH olarak hocamız için Afganistan’daki su kuyusuna ismini verdik. İnşallah diğer STK’larda medrese, kütüphane gibi benzer yapılara isminin verilmesini talep ediyoruz. Aziz hocamızı rahmetle, minnetle yad ediyoruz.”

HABERLER  Ceylanpınar Tarım İşletmesinde üçüz buzağı sevinci
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.