enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

2021’de TBMM’de Hiç Söz Almayan Urfalı Vekiller

2021’de TBMM’de Hiç Söz Almayan Urfalı Vekiller

2021’de TBMM’de Hiç Söz Almayan Urfalı Vekiller
31.12.2021 10:05
0
A+
A-

Bir yılda 300 bin TL’den fazla maaş alan milletvekillerinin bazıları 2021 yılında TBMM çalışmalarına hiç katılmadı. Genel Kurul’da ya da komisyonlarda tek kelime etmeyen isimlerin arasında Urfalı vekiller de bulunuyor.


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte TBMM’de yeni sistemin üçüncü yılında kanun yapma oranı yüzde 27 azaldı. Denetim yetkisi azalan Meclis’te çoğunluğu iktidar partisinden onlarca milletvekili 2021 yılını hiçbir şey yapmadan tamamladı. Araştırma, soruşturma, genel görüşme, soru önergesi gibi yürütmeyi denetleme yöntemlerine başvurmayan milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu ve komisyonlarda da hiç söz almadı. Bu süreçte 300 bin TL’den fazla maaş alan milletvekilleri arasında Şanlıurfa’nın milletvekilleri de bulunuyor.

2021 YILININ EN TEMBEL URFA MİLLETVEKİLLERİ

Meclis kayıtlarına göre, AK Parti’nin Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız ile Ahmet Eşref Fakıbaba 2021 yılında TBMM Genel Kurulu ile komisyonlarda tek bir cümle kurmadı.

İbrahim Halil Yıldız, 2018 seçimlerinde seçildikten sonra milletvekilliği yemini için 7 Temmuz’da kürsüye çıktı. Yıldız, 24 Temmuz 2018’de şahsına yönelik bir sataşma nedeniyle söz aldı. O tarihten itibaren de TBMM’de bir daha konuşma yapmadı.

Ahmet Eşref Fakıbaba da 7 Temmuz 2018’de ant içmek için meclis kürsüsüne geldi. Fakıbaba, 30 Ekim ve 5 Kasım 2018 tarihlerinde bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerle ile ilgili söz almasından sonra bir daha TBMM’de konuşma yapmadı.

URFA MİLLETVEKİLLERİNİN ÇOĞU BİR KEZ SÖZ ALDI

İbrahim Halil Yıldız ve Ahmet Eşref Fakıbaba dışındaki Şanlıurfa milletvekilleri 2021 yılında TBMM’de çoğunlukla birer kez konuşma yaptı.

AK Parti’den Ahmet Akay, Halil Özcan, Halil Özşavlı, Mehmet Ali Cevheri ve Kasım Gülpınar, HDP’den Ayşe Sürücü, CHP’den Aziz Aydınlık yıl içinde sadece bir konuşma gerçekleştirdi.

HABERLER  Toz bulutu Urfa'da etkili oldu

HDP’den Nimetullah Erdoğmuş ve Nusrettin Maçin, AK Parti’den Zemzem Gülender Açanal ikişer defa söz alırken, MHP’li İbrahim Özyavuz 4, HDP’li Ömer Öcalan ise 8 kez konuşma gerçekleştirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.