enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Urfa’da Kuyumcular Çarşısı esnafından Başkan Beyazgül’e tepki

Urfa’da Kuyumcular Çarşısı esnafından Başkan Beyazgül’e tepki

Urfa’da Kuyumcular Çarşısı esnafından Başkan Beyazgül’e tepki
10.01.2022 21:30
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihi yapılarının gün yüzüne çıkarılması amacıyla “Özdiker Kuyumcular Çarşısı”nın yıkılarak kamulaştırılma kararı alınmasına esnaf tepki gösterdi.


Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında yıkılması planlanan Özdiker Kuyumcular Çarşı ile ilgili kamulaştırılma yetkisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne verilmişti. Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda da çarşıda 122 işyeri yıkılarak yerine meydan yapılması kararlaştırıldı.

Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafı ise bu duruma tepkili. İş yerlerinin yıkılması halinde mağdur olacaklarını belirten çarşı esnafı, Büyükşehir Belediyesi’nin iş yerlerine karşılık kendilerine yer tahsis etmesini ya da iş yerleri için belirlenen bedelinin gerçek değerinin verilmesi istiyor.

Çarşıda 30 yıldır esnaflık yaptığını belirten esnaf Mustafa İsmet Üşeş, belediyenin kararına isyan etti. Belediyenin kendilerini insan yerine koymadığını belirten Üşeş, “Bizleri muhatap almıyor, sorun çözemiyorlar, sorun çözeceği yerde adamın başına sorun çıkartıyorlar. Kıytırık bir pasajın yıkılmasına engel olamıyoruz” dedi.

“Esnafa neden sormuyorsunuz rızanız var mı?” diyen Üşes sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adam ekmeğini burada çıkıyor, bu adamlar burayı yıktıklarında biz nereye gideceğiz? Borçlarını kim ödeyecek? Çekini o mu ödeyecek? İş yeri temin etmeden, iş yapabileceği yer vermeden nasıl yıkacaklar burayı? Bu milletin buranın yıkılma aşamasına girdiğinden haberi bile yok, bilbordlardan duyuyoruz. Yazık millete. Burayı yıkmayın, yıkacaksanız belediyeyi yıkın. Buranın mevki konum olarak değeri, eş değeri belediyenin yeriyle aynıdır. Burada 12 branş var, bu iş böyle çözülmez. Belediye yerini versin, her iş çözülsün. Bu millete eziyet etmeyin, biz işimize gücümüze bakalım” dedi.

Çarşıda 122 esnafın bulunduğunu belirten Üşeş, “Bu kış döneminde bizim yerimizi yıkım kararı aldırdılar. Biz esnaf olarak Şanlıurfa’yı çok seviyoruz, madem yıkma kararı alınmış gelir esnafın karşısına esnafı razı edersin, memnun edersin, yıkarsın ama karşılığında bize yer verirsin. Gerekli herhangi bir çalışma yapmadan yıkım kararı almışlar. 15 aydır çalışma yok, yıkacağım diyor, yıkmıyor sorunlar çözülmüyor. Burada tam 50 bin kişi ekmek yiyor” diye konuştu.

HABERLER  Urfa’daki kursta kadınlar takıları kendileri tasarlıyor

Esnaf, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü istifaya davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.