enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5494
EURO
34,9004
ALTIN
2.427,77
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Parçalı Bulutlu
33°C
Cumartesi Çok Bulutlu
32°C

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Personeli Gelecek Partisi’ne Mektup Yazdı: Bizi Kurtarın!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Personeli Gelecek Partisi’ne Mektup Yazdı: Bizi Kurtarın!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Personeli Gelecek Partisi’ne Mektup Yazdı: Bizi Kurtarın!
20.01.2022 17:42
0
A+
A-

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Şanlıurfa İl Başkanı Dr. Abdullah Yeşil, Partisinin resmi twitter hesabından bir paylaşım yaparak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e selendi.

Dr. Yeşil: Zeynel Abidin Beyazgül’e sesleniyoruz. 150 Sözleşmeli Personelin maaş artışları konusunda adil olun, en az enflasyon kadar artış bekliyoruz. Sayıştay’ın 2021’de yaptığı gibi tekrar düzeltmek zorunda kalmayın, dedi.

​Dr. Yeşil sözlerine şöyle devam etti;

Değerli Basın mensupları bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye personeli tarafımıza bir mektup gönderdi. Mektupta, ‘Bizi Kurtarın!’ diyorlar.

Değerli Basın, bugün sizin aracılığınızla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e sesleniyorum. Personele uyguladığın baskı ve mobingden derhal vazgeçmelisin, personeli maaş kesintileri ile çeşitli baskı ve mobingle yıldırmaya çalışmayı bırak, astığım astık, kestiğim kestik havalarından vazgeçmelisin. Personele havadan bakmayı bırakmalısın, dedi.

​Dr. Yeşil ayrıca şunları söyledi; Sözleşmeli Sosyal denge Tazminatı’nı memurlar alıyor ama sözleşmeli personele verilmiyor.


Sözleşmeli personelin sözleşmesi değiştirilemez.Büyükşehir Sözleşmeye ek madde koyuyor. Ayrıca sözleşmeli personele yemek hakları verilmiyor.

Taşeron; 1,5 asgari alan personel hala maaşı düşük şekilde alıyor:


Taşeron; Genel bütçeli kurumlarda çalışan taşeronlar 696 khk geçici 23. maddesi ile kadroya geçirildi. Belediyelerde çalışan taşeronlar 696 khk geçici 24. madde ile işçi sınıfından işçi sınıfına getirildi.


(yani kelime oyunu ile kadro vereceğiz dediler ve vermediler.)

Kadrolu işçi: Geçici 23.madde ile kadroya geçenler 52 ilave tediye alırlar. Ama geçici 24.madde ile sözde kadroya geçenler alamazlar.


Buda kadro verilmediğinin kanıtıdır, Dedi.

HABERLER  AK Parti askerlik affına ilişkin kanun teklifini Meclis'e sunuyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.