enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Odunun fiyatı yüzde 100 arttı

Odunun fiyatı yüzde 100 arttı

Odunun fiyatı yüzde 100 arttı
28.01.2022 07:44
0
A+
A-

Şanlıurfa Oduncular Kömürcüler Odası Başkan Vekili Aziz Kırmızı, olumsuz hava koşulları odunu da etkilediği buna bağlı olarak fiyatlarda artış yaşandığını kaydetti.


Tüm yurtta günlerdir kar yağışı aralıklarla etkisini devam ettiriyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle oduncu esnafı da nasibini aldı. Orman bölgelerinde yoğun kar yağışı bir metreye kadar ulaştı. Oduncu esnafı hava muhalefeti yüzünden ormanlık alana araçlarıyla ulaşım sağlayamıyor. Odun bulmakta zorluk çeken esnaf zor günler geçiriyor. Buna bağlı olarak odun fiyatı tonu bin liradan, 2 bin liraya çıkarak yüzde 100 artmış oldu. Odun pahalılığından dolayı dar gelirli aileler zor durumda. Şanlıurfa Oduncular Kömürcüler Odası Başkanvekili Aziz Kırmızı, olumsuz hava koşulları odunu da etkilediği, buna bağlı olarak fiyatın da artışa neden olduğunu dile getirdi. Araçlarıyla ormanlık alanlarda beklediklerini, karın erimesiyle odunları getireceklerini dile getiren Kırmızı, ancak odun fiyatlarının o zaman düşeceğini ifade etti.

“ODUN BULAMIYORUZ”

Yoğun kar yağışı nedeniyle ormanlık alanda odun getiremedikleri gerekçesiyle fiyatların yükseldiğini belirten Şanlıurfa Oduncular Kömürcüler Odası Başkanvekili Aziz Kırmızı, “Şanlıurfa’da odun olmadığı için şuanda depodan depoya devrediyoruz. Odunun tonu 2 bin lira. Odun pahalı olduğu için vatandaşında cebinde para olmadığından dolayı alım olmuyor. Devlette odun çoktur. Orman bölgelerinde, dağlarda yollar kar nedeniyle tamamen kapalı. Orman alanlarında bir metrelik kar var. Arabalarımız dağlara giremiyor. Bir şey eksik olsa hemen pahalı oluyor zaten. Pahalılık bizim elimizde değil. Vatandaşlara odun pahalıya satıldığı için şahsen üzülüyorum. İki bin liraya odun satılmasını çok buluyoruz” dedi.

“KARIN ERİMESİNİ BEKLİYORUZ”

Ormanlık alanda esnafın araçlarıyla beklediğini ifade eden Kırmızı, hava şartları olumlu yönde etki sağladığında odun fiyatlarının da ucuzlayacağının altını çizerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

HABERLER  Türkiye’nin en mutlu kesimi ilkokul mezunları

Şanlıurfa’da fakir insanlar çok. Allah herkesin yardımcısı olsun. İnşallah kar en kısa zamanda dağlarda erir. Ben odununu tonunu bin 100 liraya satacağımı söylemiştim ama hava şartları ve odun olmamasından dolayı 2 bin liraya satıyoruz. Maraş depodan odunları bin 650 yüklüyorum. Antep’ten de bin 650 liraya yüklüyorum. Umut ediyoruz bu karlar dağlardan bir an önce erimesi ve odun fiyatlarının düşmesidir. Odun esnafının her birinin araçları dağlarda bekliyor. Başkanımızla hep görüşüyoruz. Odunun nereden getirilmesi gerektiğini, vatandaşlara nasıl daha ucuza odun satacağımızı istişare ediyoruz. İnşallah bir haftaya kadar karlar erir, bizde odunlarımızı rahat bir şekilde getirelim. Kar olmasa kısa zamanda odunlarımızı getireceğiz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.