enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Urfa Milletvekili Aydınlık havalimanı sorununu TBMM’ye taşıdı

Urfa Milletvekili Aydınlık havalimanı sorununu TBMM’ye taşıdı

Urfa Milletvekili Aydınlık havalimanı sorununu TBMM’ye taşıdı
03.02.2022 19:33
0
A+
A-

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, kentin önemli ulaşım sorunlarından biri olan havaalanı konusunu TBMM gündemine taşıdı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, kentte uçak seferlerinde yaşanan sıkıntılarla ilgili Meclis’e yazılı soru önergesi vererek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlamasını istedi.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Aydınlık, “Bir kez daha gördük ki söz konusu Şanlıurfa olunca her şey yarım kalıyor, verilen talimatlar, söylenen sözler havada kalıyor” dedi.

Aydınlık, yaklaşık 2,5 milyonluk nüfusuyla ‘tarihin sıfır noktası’ Göbeklitepe’ye sahip olan ve dünyaya açılması gereken kentin henüz Türkiye’nin ilk 3 büyük kenti İstanbul, Ankara ve İzmir’e uçuş sıkıntısı yaşadığını belirterek, şunları ifade etti:

“Hatırlayacaksınız; Sayın Erdoğan ne demişti: ‘THY, ne Gaziantep’e ne de Diyarbakır’a Şanlıurfa halkını göndermesin’. Ne oldu peki; Şanlıurfalı yine Diyarbakır’a, Gaziantep’e mecbur bırakıldı. Sayın Erdoğan bu sözleri söylerken var olan İzmir seferleri bile geçtiğimiz haftalarda kaldırıldı, nereden nereye?”

“GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILIRSA URFA’DA SEFERLER İPTAL OLMAZ”

Son dönemde Urfa’da birçok uçuşun iptal olduğunu hatırlatan Aziz Aydınlık, “GAP Havalimanı büyük hayallerle yapıldı, Şanlıurfa’mız için büyük kalkınma sağlayacaktı ama ne yazık ki plansızlık ve Urfa’nın iktidarın gözündeki değeri nedeniyle bu başarı elde edilemedi. Son dönemde gördük ki hava koşulları ve teknik yetersizlik nedeniyle seferler ardı ardına iptal oldu.

Bu seferlerin iptal olmaması için önemli bir sistem var; Aletli İniş Sistemi (Instrument Landing System). Bu sistem uçakların güvenli bir şekilde piste yaklaşmalarını ve iniş yapmalarını sağlıyor. GAP Havalimanı’nda bulunan bu sistem kategori 1 seviyesinde ve neredeyse bir işe yaramıyor. Bu sistemin kategori 3’e çıkarılması gerekiyor, çıkardığınız taktirde havalimanında birçok teknik değişiklik yapılması gerekiyor. Peki bu neden yapılmıyor? Çünkü söz konusu Şanlıurfa. Sıra Şanlıurfa’ya gelince herkes ortadan kayboluyor” dedi.

HABERLER  Şanlıurfa'da Sınavlara ücretsiz kurslarla hazırlanıyorlar

“DÜNYAYA AÇILMASI GEREKEN BİR ŞEHİR”

Göbeklitepe’nin tüm dünyanın ilgisini çektiğini ifade eden Aydınlık, “Dünyanın hiçbir yerinde olmayan ama Şanlıurfa’da olan, Tarihin Sıfır Noktası Göbeklitepe bizim şehrimizde. Bu imkânı, bu güzelliği kentimizin gelişmesi için kullanabiliyor muyuz? Bence kesinlikle hayır. Düşünün ki Tarihin Sıfır Noktası, dünyada tek ama Göbeklitepe’nin bulunduğu Şanlıurfa’mızın dünyanın metropol kentlerinden bir tanesiyle karşılıklı uçuşu yok hatta Türkiye’nin 3. Büyük kenti İzmir’le karşılıklı uçuşu yok. Memleketim için, memleketimin geleceği için gerçekten üzülüyorum. Bu kent bu muameleyi hiç hak etmiyor” ifadesini kullandı.

“KARGO HİZMETİ VEREBİLİR AMA İŞLETEN YOK”

GAP Havalimanı’nın kargo hizmeti vermesi için teknik güce sahip olduğunu dile getiren Aydınlık, “Bu konuda da büyük eksiğimiz var; havalimanımızın kargo bölümü var, kargo hizmeti verebilir ama ne yazık ki yapılan 2 ihalede de işletmek isteyen olmamış. Bunun haricinde bu hususla alakalı birkaç eksik daha var, Gaziantep’in etkisi var. İlgili kurum ve kuruluşlarla, STK’larla ciddi bir çalışma yapılıp, kargo hizmeti de vermeye başlanırsa eminim ki hem kentimize hem de kentimizin iş insanlarına ve esnaflarına katkı sağlayacak bir hizmet olur” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.