enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5168
EURO
34,7889
ALTIN
2.421,88
BIST
9.721,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Urfa’da vatandaş ve esnafın fatura isyanı

Urfa’da vatandaş ve esnafın fatura isyanı

Urfa’da vatandaş ve esnafın fatura isyanı
04.02.2022 15:43
0
A+
A-

Şanlıurfa’da vatandaşlar yüksek tutarlı elektrik faturaları nedeniyle dağıtım şirketi DEDAŞ’ın binasına yürürken, ayakkabıcı esnafı da zammı protesto etmek amacıyla çarşıya pankart açtı.


Elektrikte kademeli tarife hem vatandaşları hem de esnafı zorluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturalarında düşük tarifeden yüksek tarifeye geçiş için tüketim limitinin aylık 210 kilovatsaate çıkarılacağını açıkladı. Ancak yüksek gelen faturalarla ilgili esnaf da vatandaş da başka adımlar da atılmasını istiyor. Yüksek tutarlı faturalar 2 yıldır pandemi koşulları altında zor günler geçiren esnafı daha da zor duruma sokmuş durumda.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar tepkilerini göstermek için Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (DEDAŞ) binasına yürüdü.

DEDAŞ yetkilileri yüksek tutarlı gelen faturalara itiraz eden mahalleli karşısında polise bilgi verdi. Kısa sürede adrese gelen emniyet birimleri bina önünde güvenlik tedbiri aldı.

Faturaları artık ödeyemeyecek duruma geldiklerini belirten vatandaşlardan biri, “Benim evime gelen elektrik faturası 6 bin lira. Ben bu parayı ödeyemiyorum. Benim dört tane çocuğum var. Hırsızlık var burada. Bu faturanın 2 bin 840 lira sadece dağıtım bedeli” diye konuştu.

Diğer bir vatandaş ise “Daha önce 400-500 lira gelen faturam 3 bin 400 lira gelmiş. Asgari ücret parası. Bu nasıl olur? Allah korkusu da yok” dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ AYDINLIK VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, DEDAŞ önünde bekleyen vatandaşların yanına giderek onları dinledi. Faturaların vatandaşların belini büktüğünü vurgulayan Aydınlık, “Urfa’daki arazileri güneş enerji santralleri sistemine çevirip bu insanları bu dertlerden kurtaracağız dediğimiz zaman burada hepsi bize yüklendiler. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu buraya geldiğinde çiftçiye elektrik bedava verilecek dedi. Sayın cumhurbaşkanı sizlerle bizlerle hepimizle dalga geçiyor. Geçen hafta bu faturalar geldiği zaman Meclis’te genel başkanımız da söyledi, bizler de söylüyoruz” diye konuştu.

HABERLER  Akçakale’de hijyen seferberliği başlatıldı

Faturalarla ilgili her gün çok sayıda telefonda şikayet dinlediklerini belirten Aydınlık, “Elektrikte geçen yıldan bu yana yüzde 300 zam yaptılar. Gıdada öyle, mazotta öyle, benzinde öyle. Her tarafta zam var. Şanlıurfa bunlara yüzde 75 oy verdi. Şu an biz oy avcılığı yapmıyoruz. Biz gerçekten milletin derdine düşmüşüz. Bu insanlar artık elektrik yakamayacaklar. Asgari ücreti 4 bin 250 lira yaptılar. Tamam, güzel oldu dedik. Ama bir gecede yüzde 127 zamla onu eritip gittiler. Türkiye’nin kaderi sizlerin elindedir” dedi.

Yolu trafiğe kapatmak isteyen bazı öfkeli vatandaşlara emniyet güçleri müdahale etti.

AYAKKABICI ESNAFI PANKARTLA ERDOĞAN’A SESLENDİ

Şanlıurfa’da seslerini duyurmak isteyen esnaf da iş yerlerinin bulunduğu sokaklara elektrik dağıtım şirketlerine tepkilerini dile getiren pankartlar asıyor.

Bu yerlerden birisi de Eyyübiye ilçesinde bulunan ayakkabıcılar esnafı. Elektrik faturalarının kiralarıyla yarıştığını belirten esnaf, sokağa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundukları bir pankart açtı.

Ayakkabıcılar esnafının açtığı pankartta şu ifadeler yer aldı:

“Sayın cumhurbaşkanım Şanlıurfa’da oy almak istiyorsanız Tedaş & Doğal gaz zulmüne son”.

BİRECİK’TE DE PROTESTO EDİLDİ

Öte yandan Birecik’te de çok sayıda esnaf DEDAŞ’ın faturalarını protesto etti. Kent merkezinde toplanan vatandaşlar, bir önceki aya göre katlanarak gelen faturalara isyan etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.