enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,6007
EURO
34,8119
ALTIN
2.491,55
BIST
9.463,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Petrol fiyatlarında artış sürüyor

Petrol fiyatlarında artış sürüyor

Petrol fiyatlarında artış sürüyor
07.02.2022 14:16
0
A+
A-

Benzin, motorin ve oto gazda zam dalgası bitmiyor. Benzin ve motorine, 70 ile 90 kuruş arasında zam geleceği iddia edildi.


Petrol fiyatları son 7 yılın zirvesindeki seyrine devam ediyor. Petrol piyasasındaki yükselişin benzin fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

Petrol fiyatlarının cuma günü son yılların zirvesine ulaşmasının ardından bugün fiyatlarda artış devam ediyor. Brent petrol 7 haftalık yükselişine devam ederken son olarak 2014’ten bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.

Petrol vadeli işlemleri, Asya piyasasında ilk işlem saatlerinde varil başına 94 doları gördükten sonra bir miktar geri çekildi. Bugün sabah saatlerinde Brent petrolün varil fiyatı 93,60 seviyesinde seyrederken Batı Teksas petrolü varil başına 92 dolar seviyesinden işlem gördü.

SUUDİ ARABİSTAN PETROLE ZAM YAPTI

Bu sırada petrol devi Suudi Arabistan da mart ayı için Asya, ABD ve Avrupa’daki müşterilerine zam yaptı. Suudi Arabistan ham petrol fiyatlarını artırarak, güçlü talebin devam edeceği sinyalini verdi.

Ülkenin ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, ABD’deki müşterilere sattığı petrolün varil fiyatını 30 sent artırırken, Avrupalı müşteriler varil başına 70 sent ile 2,30 dolar arasında daha fazla ödeme yapacak. Uzakdoğu ülkelerine gönderilen petrolün varil fiyatında ise 30 ve 70 sent arasında artışa gidildi.

BENZİNE ZAM BEKLENİYOR

Petrol piyasasındaki yükselişin aynı şekilde yurt içinde de pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor. 2014’ten bu yana en yüksek seviyesine ulaşan petrol fiyatları, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının doğrudan belirlenmesinde önemli bir etken.

Tamamlanmış petrol ürünleri ham petrolden rafine edildiği için, ham petrolün fiyatının artması durumunda tüm tamamlanmış ürünlerin fiyatları da artıyor. Benzin fiyatları son olarak geçtiğimiz hafta zamlandı.

Salı günü benzinin litresine 39 kuruş, motorine 32 kuruş zam yapıldığını duyurulmuştu. Çarşamba günü ise LPG otogazın litre fiyatında 40 kuruş artış yaşanmıştı. Yeni zamlarla birlikte 15 lira sınırında bulunan benzin ve motorin bu sınırı aşarak rekor kırabilir.

HABERLER  Motorine indirim geldi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.