enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5120
EURO
34,9490
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Çok Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Elektrik zamları protestosu devam ediyor

Elektrik zamları protestosu devam ediyor

Elektrik zamları protestosu devam ediyor
09.02.2022 13:20
0
A+
A-

Kademeli tarife uygulamasına geçilmesiyle katlanarak gelen elektrik faturalarına tepki gösteren CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, elektrik faturalarını yaktı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, son dönemde vatandaş ve esnafların protestolarına neden olan yüksek tutarlı elektrik faturalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Cidir’e CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı’nın önünde gerçekleşen basın açıklamasında partinin birçok ilçe başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar eşlik etti.

“Enerji buhranının kahramanı Saray iktidarı” diyen Cidir, gelen zamlarla birlikte halkın yoksullaştığını kaydetti. Cidir, hükümetin elektrik zamları ile ‘ kademeli zam, kademeli zulüm’ politikasını uygulamaya koyduğunu belirterek, “Elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine işçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf oldu. Saray iktidarı, elektrikte ‘kademeli tarife’ adı altında Cumhuriyet tarihin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydu” dedi.

CİDİR: “ZAMLI ELEKTRİK FATURALARI İLE VATANDAŞI ÇARPTILAR”


“Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenlemeyle zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı çarptılar” diyen Cidir, son aylarda faturaların 2-3 kat arttığını ifade etti.

4 kişilik bir ailenin 230 kilovatsaat elektrik tüketimi için aralık faturasının 210 lirayken ocak ayında 370 lira, şubatta ise 330 lira olacağını belirten Cidir, “Yani zam yine zam olarak kaldı!” dedi.

Cidir, vatandaşın fahiş zamların, hayat pahalılığının altında hala ezildiğini vurgulayarak, “Saray iktidarı tarife oyunlarıyla kendi yaptığı zamların üstünü örtmeye çalışıyor. İşin aslı şubat ayı faturaları vatandaşlarımıza gönderildiğinde bir kez daha ortaya çıkacak. Öte yandan ticarethane tarifesine de en üst kademeden tarihin en büyük zammı yapıldı” ifadesini kullandı.

“AYDINLIK GÜNLERİ HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ”


CHP olarak vatandaşları yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesi çağrısında bulunan Cidir, açıklamasını şöyle tamamladı:

HABERLER  İçişleri Bakanlığı Şanlıurfa'da sözleşmeli personel alımı yapacak

“Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır. Elektrik ve doğal gazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Aralık 2021 – Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir. Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir. Halkımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. İktidarımızda ekonomik buhrana da, enerji buhranına da tümüyle son verecek tüm adımları atacağız. Bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Aydınlık günleri hep birlikte kuracağız!”

Hayrettin Cidir, açıklamasının ardından yanında getirdiği elektrik faturalarını ateşe verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.