enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Urfa’da Kuzeybatı Çevre Yolu açılışa hazırlanıyor

Urfa’da Kuzeybatı Çevre Yolu açılışa hazırlanıyor

Urfa’da Kuzeybatı Çevre Yolu açılışa hazırlanıyor
11.02.2022 12:35
0
A+
A-

Şanlıurfa’da yapımına başlandıktan sonra inşaatı ağır aksak ilerleyen Kuzeybatı Çevre Yolu artık açılış için gün sayıyor. Yolun 1,5 km’lik kalan kısmı en kısa sürede tamamlanarak projenin 1 Mart’ta bitirilmesi planlanıyor.


Şanlıurfa’da yapımı adeta yılan hikayesine dönen Kuzeybatı Çevre Yolu artık açılış için gün sayıyor. Yolun 1,5 km’lik kalan kısmı en kısa sürede tamamlanarak projenin 1 Mart’ta bitirilmesi planlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın önem verdiği projeler arasında yer alan Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu’nun inşaatı başlandığı 2015 yılından bu yana ağır aksak ilerledi.

1,5 KM’LİK KISMI KALDI

Bakanlığın internet sayfasında yer alan bilgilere göre, Şanlıurfa Kuzey Batı Çevre Yolu 324 milyon 500 bin TL’ye mâl olacak. Yol 9,4 kilometre uzunluğa sahip olurken 3 köprü içerecek. Yolun son 1,5 km’lik kısmı için çalışmalar hızla sürüyor. Bu kısmın tamamlanmasıyla yol 1 Mart’ta bitecek.

Şanlıurfa çevre yolu ağını birbirine bağlayacak olan yolun kent trafiğinde önemli bir rahatlama sağlaması bekleniyor. Yol sayesinde özellikle Organize Sanayi Bölgesi ile Karaköprü ulaşımının rahatlaması amaçlanıyor.

YILLIK 41,1 MİLYON TL TASARRUF SAĞLANACAK

Proje ile zaman tasarrufundan kazanılan 25,5 milyon TL hazineye kazandırılacak, 6 bin 68 ton karbondioksitin doğaya salınımı engellenecek. Ayrıca 15,6 milyon TL yakıt tasarrufu sağlanacak.

Diğer yandan projenin tamamlanması ile yıllık 41,1 milyon TL tasarruf sağlanacak.

HABERLER  Şanlıurfa'da Unutulmaya yüz tutan oyunlar için üç boyutlu girişim
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.