enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4796
EURO
34,8400
ALTIN
2.451,45
BIST
9.870,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Yağmurlu
22°C

Meclis üyelerinden ‘Kent Konseyi’ tepkisi

Meclis üyelerinden ‘Kent Konseyi’ tepkisi

Meclis üyelerinden ‘Kent Konseyi’ tepkisi
15.02.2022 17:44
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda, ‘Kent Konseyi’ ve başkanıyla ilgili tepkilerini dile getirdiler.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Toplantıda, Şanlıurfa Kent Konseyi seçimi ve seçilen mevcut başkan Mehmet Adil Saraç’la ilgili iddialara tepkiler dile getirildi.

YETİM: “HOŞ KARŞILAMIYORUZ”

Mecliste söz alan AK Parti Meclis Üyesi Tayyar Yetim, “Kent Konsey Başkanı’nın önce kendi işgal ettiği yeşil alanın, parkın tekrar halkın hizmetine sunulması gerekiyor. Mahkeme kararı olmasına rağmen halen işgale devam ediliyor. Seyrantepe’de yaşayan halkın parkını işgal etmesini hoş karşılamıyoruz” ifadesini kullandı.

GÜNDOĞDU: “KENT ESTETİĞİNİ ÇOK MU İYİ BİLİYORLAR?”

Kent Konseyi’nin bir kesim tarafından seçildiğine tepki gösteren MHP Meclis Üyesi Mahmut Gündoğdu ise, “Kent Konseyi kimler tarafından kuruluyor? Okuyan insanlarımız da var, bilim insanlarımız da var. Niçin Kent Konseyi’ne yıllardır aynı insanlar seçiliyor? Sürekli aynı kesim tarafından yönetiliyor? Onlar çok mu bilgili? Uzaydan mı gelmişler? Kent estetiğini çok mu iyi biliyorlar?” ifadesini kullandı.

SULTAN: “BİR YERİN İŞGAL EDİLMESİ DOĞRU DEĞİL”

Saadet Partili Meclis Üyesi Fırat Sultan, “Kent Konseyi başkanının mahkeme kararına karşı gelerek, bir yeri işgal etmesi doğru değil. Böyle bir şahsın Kent Konseyi’nin başında olması doğru değil. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. İlgi Koleji Adil Saraç Beyefendi’nindir ama kolejin bir kısmı belediye alanını işgal etmiş durumdadır. Bu konuyla ilgili mahkeme kararı vardır. Buranın derhal boşaltılması gerekiyor” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, “İlgi Koleji, Adil Saraç’ın çocuklarınındır ama kolejin yeri onlara ait değildir. Onlar orada kiracıdır” diye konuştu.

HABERLER  Radar cezasına emsal karar! Hız sınırını aştı ama yaptığı itirazda haklı çıktı…

AİŞEOĞLU: “KENT KONSEYİ HER KESİMİ KAPSAMALI”

HDP Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu ise şöyle konuştu:

“Kent Konseyi eğer tüm kentin faktörlerini, birçok alandaki fikirlerini beyan edecekse, tüm STK’lardan, siyasi partilerden olması gerekiyor. Eğer böyle olursa şeffaflık olur, hesap verme durumu olur ama şuan ki durumda çıkan sonuçlarda belli. Tek bir yapıyla kentin konseyinin kurulduğunu ve bu şekilde kentte hiçbir katkı sunulmayacağını belirtmek istiyoruz.”

İŞÇİ MAAŞLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Öte yandan toplantıda gündem dışı söz alan Aişeoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan yaklaşık 3 bin işçinin maaşlarıyla ilgili bir iddia ortaya attı. Aişeoğlu, denilen ücret ile ödenen ücret arasında fark olduğunu, personellere ödenmesi gereken ücretin 228 lirayken ödenen ücretin 183 TL ile 210 TL arasında olduğunun ileri sürdü.

Aişeoğlu, personellere gelen mesajı okudu.

Aişeoğlu’nun okuduğu mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 3 bin personele gelen bir mesaj var ve mesajda, “Büyükşehir Belediyesi BELPER personelin dikkatine; 03.01 2022 tarihinde açıklanan enflasyon yüzde 36.08 TL’dir. Refah payı ile birlikte yüzde 37.08 TL olarak yevmiyelere zam uygulanacaktır. En düşük yevmiye 228 TL 03 Kuruş, 274 TL 16 Kuruş ve 370 TL olarak hesaplanmıştır”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.