enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5592
EURO
34,9748
ALTIN
2.448,66
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Yağmurlu
22°C

25 yıllık çocuk hasreti sona eriyor

25 yıllık çocuk hasreti sona eriyor

25 yıllık çocuk hasreti sona eriyor
23.02.2022 16:51
0
A+
A-

Şanlıurfa’da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bülent Sezgin, tüp bebek tedavisi ile bir ailenin daha yüzünü güldürdü.


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bülent Sezgin, günümüzde çok yaygın bir sorun olan kısırlık ve tüp bebek tedavisiyle ilgili Bizim Haber Ajansı’na (BİHA) açıklamalarda bulundu. Dr. Sezgin, 25 yıldır çocukları olmayan Şanlıurfalı bir çiftin de artık çocukları olabileceğini açıkladı.

SEZGİN: “KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA ÇÖZEBİLİYORUZ”

Kısırlık sorununda çiftleri iyi anlamak ve dinlemek gerektiğini belirten Sezgin, “Ufak sorunlardan kaynaklı gebe kalamama durumları olabiliyor. Bu durumda biz analizle küçük dokunuşlarla çözebiliyoruz. Ciddi rahatsızlıklar da oluyor ama detaylı incelemelerle her iki çifti beraber değerlendiriyoruz. Hastalarımızdan gerekli bilgiler alındıktan sonra değerlendirmeler yapılıyor, ne gerekiyorsa en basit tedaviden en teknolojik tedaviye kadar tedavimizi sürdürüyoruz” dedi.

Sezgin, tedavi sürecinde dikkat edilmesi gerekenleri şöyle anlattı:

“Tedavi sürecinde hormon ilaçlar kullanıyoruz. Adet düzensizliği varsa o düzensizliği gidermeye çalışıyoruz. Sigara alkol kullanımı var ise bırakılmasını tavsiye ediyoruz. Bunu yaparken sağlık beslenme de çok önemli. Sigaradan sonra beslenme konusunda oldukça detaylı bilgilendirmek gerekiyor. Kötü alışkanlıkları her iki taraf için bırakılmasını öneriyoruz. Gördüğümüz bir problem varsa onu düzeltiyoruz, bir problem yoksa basit harman tedavileri ile gebelik elde ediyoruz.”

Her zaman gebelik elde edilemediğine değinen Sezgin, “Hem kadında hem de erkekte bir takım ciddi sorunlar çıkınca operasyonlara kadar varan müdahaleler oluyor. Rahimde bir problem varsa bunu operasyonla düzeltip gebelik tedavilerini veriyoruz. Buna rağmen başarı elde edemediğimiz durumlarda ise aşılama ve tüp bebeğe kadar yöneltiyoruz hastalarımızı” diye konuştu.

“GEBELİK BAŞARI ORANINI ARTIRIYOR”

Sezgin, tedavi sürecinde oluşabilecek enfeksiyonların uygulanacak geleneksel tıpla çözüme kavuşacağını belirterek, şunları anlattı:

HABERLER  Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü artan vakalara karşı Kovid-19 aşısının hatırlatma dozu uyarısında bulundu

“Geleneksel tıp uygulamalarında ozan terapi, mezoterapi ve damardan yüksek doz uygulanan C vitamini yapmaktayız. Özellikle damardan alınan DNA ile hasarları onarılmakta ve kaliteli spermler elde etmekteyiz. Bu da gebelik başarı oranını arttırmaktadır. Ozon terapi uygulaması özellikle kadınlarda geçmeyen mantarlarda uyguladığımız bir yöntem ile sonuçlar elde ediyoruz.

Çoğu enfeksiyonlar gebeliğe engel olmaktadır. Mantar ilaçları da bunları geçirmemektedir. Kronik enfeksiyonların en büyük sebebi bağışıklık sisteminin çökmesidir. Biz hastamıza geleneksel tıp adına hem bağışıklık sistemini güçlendirme hemde rahim ve doğum kanalını ozon terapi ile yapmaktayız. Bu yöntem ile hem gebelik oranları artmakta hem de kadınlar bu şikayetlerinden kurtulmaktadır.”

“TÜP BEBEK ZAHMETLİ BİR İŞLEM DEĞİL”

Tüp bebek sürecinin aslında korkulduğu gibi çok zor bir süreç olmadığına dikkati çeken Op. Dr. Bülent Sezgin, “Hastalarımız çoğu zaman bu süreçte korkmakta, sürekli yatacak mıyım, hangi yemekleri yiyeceğim, nasıl besleneceğim deyip tedirgin olmaktadır. Aslında çok rahat olmaları lazım sadece tüp bebek işlem günü dinlenmeleri gerekmektedir. Diğer zamanlarda ise normal akışına dönebilir. Hormon ilaçları ile yumurtalarını büyütüyoruz, daha sonra bu büyüyen yumurta belli bir boyuta ulaşınca özel bir iğnelerle topluyoruz ve bu yumurtaları ve özel yönetmeler ile birleştirip embriyo elde etmeye çalışıyoruz. Oluşan embriyoları da kaliteye göre 3 ya da 5 gün annemize transfer ediyoruz. Zahmetli bir işlem gibi görünsede öyle değil. Sadece tüp bebek yapıldığı işlem günü dinlenmeleri yeterli olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“PEK UMUDUMUZ YOKTU”

25 yıldır çocukları olmayan Şanlıurfalı bir çiftten bahseden Sezgin, “Pek umudu olmayan bir ailemizdi. Hastaya geleneksel tıp ve verdiğimiz ilaçlar ile gebelik elde ettik. Çok umudumuz yoktu, işin açıkçası beklemiyordum ilk aydan gebe kalınacağını ama Allah nasip etti ve bizi vesile kıldı. Çok mutlu olduk gözyaşlarımızı tutamadık. İnşallah annemizin kucağına bebeği almak da nasip olur” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Uzmanlar, alerjisi olanların Kovid-19 aşılarıyla ilgili endişelerine açıklık getirdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.