enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Şanlıurfa’da sağlıkçılar pandeminin ikinci yılını değerlendirdi

Şanlıurfa’da sağlıkçılar pandeminin ikinci yılını değerlendirdi

Şanlıurfa’da sağlıkçılar pandeminin ikinci yılını değerlendirdi
11.03.2022 21:01
0
A+
A-

Şanlıurfa’da sağlık emek ve meslek örgütleri, pandeminin ikinci yılını değerlendirdikleri basın açıklamasında, Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının açıklandığı 11 Mart 2020’den beri ‘salgının değil algının’ yönetildiğini ileri sürdü.


Şanlıurfa Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesi ve Şanlıurfa Diş Hekimleri Derneği, ikinci yılını geride bırakan pandemiyi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla değerlendirdi. Çok sayıda sağlık çalışanı ve hekimin de destek verdiği etkinlikte açıklamayı Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Doktor Osman Yüksekyayla yaptı.

Yüksekyayla, ülkede ilk Kovid-19 vakasının 11 Mart 2020’de görüldüğünü hatırlatarak, “14,5 milyon vakayla dünyada dokuzuncu sırada yer alan Türkiye salgını en ağır yaşayan ülkelerden” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı resmi rakamlara göre bile vefat sayısının 95 binin üzerinde olduğunu belirten Yüksekyayla, gerçek rakamların 250 binin üzerinde olduğunu ileri sürdü. Yüksekyayla, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Salgın değil algı yönetimine çalışıldı, salgından ‘başarı hikayesi’ çıkarıp siyasi rant hedefiyle politikalar üretildi. Salgının başlarında maske sıkıntısı yaşanırken, devamında aşılar vatandaşlarla zamanında buluşturulamadığı gibi aşı tereddüdüne neden olacak söylemler ile aşı karşıtlığının da önü açıldı. İlk günden beri gerçekleri gizleyen ve çarpıtan, yanlış yürütülen sağlık politikaları hayata geçirildi. Eksik, yanlış, tutarsız salgın yönetimi hayatları karatmaya devam etti. Alınmayan önlemler, uygulanmayan tedbirler ve bilim insanlarının, meslek örgütlerinin, uzmanlık derneklerinin, sağlık emek örgütlerinin uyarılarına kulak tıkandı. Sorumluları biliyoruz! Biliyoruz ve unutmuyoruz. Unutmuyoruz ve affetmiyoruz!”.

HABERLER  Şanlıurfa'da sağlıklı hayat merkezleri vatandaşlara ücretsiz hizmet sunuyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.