enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5633
EURO
34,9059
ALTIN
2.427,50
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Kabinede yeni revizyon iddiası

Kabinede yeni revizyon iddiası

Kabinede yeni revizyon iddiası
14.03.2022 10:57
0
A+
A-

Kabine revizyonu son dönemde sıklıkla dile getiriliyor. Herkes gidecek ve gelecek isimleri konuşuyor. Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu’na göre sırada Urfalı bakan Nureddin Nebati var.


Kabinede son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yaşanan değişimin ardından Ankara’da kulisler yine hareketli. Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine kısa bir süre önce getirilen Şanlıurfalı Nureddin Nebati’nin “gidici olduğunu” öne sürdü. “Üç vakte kadar bir yol görünüyor diye çıktı falında…” yazan Murat Muratoğlu,”Üç hafta mı olur, üç ay mı orasını bilmem ama önce hangisi gider acaba? Ne var ki Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu epeydir sırada” ifadelerini kullandı.

“YOL GÖRÜNÜYOR DİYE ÇIKTI”

Muratoğlu’nun bugünkü “Nebati de gidici” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Bütün temeli ihracat ve turizmde gelir artışına dayanan ekonomik program anlamını kaybetti. Hesaba göre ülke cari fazla verecekti. Cari açık bir ayda 7 milyar doları aştı. 12 aylık dönem itibarıyla 20 milyar doların üzerine çıktı. Ocak ve şubat aylarındaki dış ticaret açığı toplamı iki ayda 18,4 milyar dolara ulaştı. Faiz ile suni olarak oynamaya çalışınca iş çığırından çıktı. Kur Korumalı Mevduat gibi saçma sapan bir model icat edilerek ülke ekonomisini daha büyük risklerin içine atıldı. Çıkılabilecek gibi de değil…

Kim yaptı? Dış mihraklar bahanesi bu saatten sonra alıcı bulmaz. Savaşı öne sürüyorlar ama millet cebine bakıyor, o da tutmaz. Biri bu durumu üstlenmeli… Baş harfi Nebati… Zira üç vakte kadar bir yol görünüyor diye çıktı falında… Üç hafta mı olur, üç ay mı orasını bilmem ama önce hangisi gider acaba? Ne var ki Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu epeydir sırada…”.

HABERLER  Nüfus müdürlüğünden LGS açıklaması

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.