enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5996
EURO
34,7963
ALTIN
2.506,02
BIST
9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı’nda istifa depremi!

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı’nda istifa depremi!

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı’nda istifa depremi!
19.03.2022 20:20
0
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı’nca düzenlenen basın toplantısında yönetim, parti teşkilatı olarak istifa ettiklerini duyurdu.


Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı’nca düzenlenen basın toplantısında yönetim, parti teşkilatı olarak istifa ettiklerini duyurdu.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da kongreye hazırlanan Yeniden Refah Partisi, toplu istifa ile adeta deprem yaşadı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın partisinin Şanlıurfa 2. Olağan Kongresine katılmak üzere bugün Şanlıurfa’ya gelmesi bekleniyordu ancak kongre iptal edildi. Yapılan açıklama ile kongrenin ileri bir tarihe ertelendiği duyurulurken yaşanan gelişmenin perde arkasında listeye müdahale olduğu iddia edildi. Buna göre; genel merkezin kongre öncesi Şanlıurfa’daki il teşkilat listesinde tavır değişikliğine gittiği ve son anda farklı isimlerin de bulunmasını istediği öne sürüldü.

İl teşkilatının da son anda yapılmak istenen değişikliği kabul etmediği öğrenilirken, teşkilat üyeleri bugün Parti İl Başkanı Ahmet Çolak başkanlığında parti binasında bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Başkan Çolak, teşkilat üyeleri ile birlikte istifa ettiklerini duyurdu.

“DÜĞÜNÜMÜZ HÜZNE ÇEVİRDİLER, HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

İl Başkanı Çolak yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 3.5 aydan beri il başkanı görevi bana verildi ve bende canla başla çalıştım. Ben ilçe kongre çalışmalarına katılarak kongrelerimizi hazırlamaya çalıştık. Bu görev bana Ankara’da bana verilirken ben genel başkanımıza şunu söyledim ‘ hiç kimsenin baskısı ve söylediği söylemlerle başkan olmak istemiyorum, kimse beni lütfen yönetmesin’ başkanımızda, ‘siz oranın valisisiniz. Biz arkanızdayız, dik durun’ Ben Şanlıurfa’ya gelirken tüm teşkilatımı kurdum, listemi de hazırladım. Mutlaka küsenler olacaktır. Ben küsenleri arayarak partiye kazandırdım, sadece iki kişi kalmıştı. Onlara sabredin mutlaka sizi yönetime alacağız.

HABERLER  Urfa’da vatandaşlardan duyarlı davranış

Bunları bu şekilde ikna etmeye çalışmıştım ama teşkilat başkanımız buraya gelirken aynı gün 77 kişiye ve 7 ilçe başkanımızla biz toplantı yaptık. Ben listemi hazırlayıp başkanımıza attım. Biz bu iş bitmiştir, yönetim kurulumuz tamamdır diye sevinmiştik. Sabah saat 10.00 civarı genel başkanımız o iki kişiyi 8 kişiye çıkararak, şunları asil yönetimimize yazın demiştir.

Bende ‘Ben yönetemediğim kişiyi yönetimime alamam’ dedim. Başkanımızda ‘siz genel başkana karşımı geliyorsunuz’ dedi. Bir müddet sonra kongremizin iptal edildiğini öğrenmiş olduk. Tabii ki bu durum bizi üzmüştür. Kongreler o ilin düğünüdür ama maalesef bizim bu düğünümüz hüzne çevirdiler. Hakkımızı helal etmiyoruz. Şanlıurfa’da özür diliyoruz. Başkanımızdan bir telefon bekliyorduk, maalesef beni aramadı hala.

Yönetim kurulumuzla, ilçe başkanlarımızla beraber bizde bu partide inancımız kalmadı, istifamızı sunuyoruz. Yaklaşık merkez ve ilçelerimizle birlikte net olarak 200 civarında olacak ve toplamda da üyelerimizle de birlikte binin üstünde istifalar olacak. Herhangi bir partiye de geçmiyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.