enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4736
EURO
34,7873
ALTIN
2.440,57
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

AK Partili vekil asgari ücret zammı için tarih verdi

AK Partili vekil asgari ücret zammı için tarih verdi

AK Partili vekil asgari ücret zammı için tarih verdi
20.03.2022 09:41
0
A+
A-

Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılmıştı. İkinci ayda enflasyonun altında kalan asgari ücrete, AK Partili vekil Abdullah Doğru’dan ara zam sinyali geldi. Doğru, “Erdoğan Haziran sonu açıklayacak” dedi.

Asgari ücret Aralık 2020’de bir önceki yıla oranla yüzde 50 artışla 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ocak ayında gerçekleştirilen AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda “Enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz.” sözlerinin ardından AK Partili vekillerden bir biri ardına asgari ücrete ikinci zam sinyali geliyor. 

ASGARİ ÜCRETE AK PARTİ’DEN BİR BİRİ ARDINA ZAM SİNYALİ

TÜİK tarafından Şubat enflasyonunun yüzde 54,44 olarak açıklanmasıyla daha ikinci aydan enflasyonun altında kalan asgari ücrete ilişkin geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan ara zam sinyali gelmişti.

“Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız” ifadelerini kullanan Cahit Özkan’ın ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de, “İnsanlarımızın gelirlerini arttırıcı önlemler almak lazım. Gerekirse Türkiye’de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı.” demişti.

ZAMMI ERDOĞAN HAZİRAN SONU AÇIKLAYACAK

Bir biri ardında yapılan açıklamaların ardından bir AK Partili vekilden daha asgari ücrete ara zam sinyali geldi. 

AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru, çiftçilere yönelik açıklamalarda bulunurken, asgari ücrete zam yapılacağını belirtti. Doğru, şu ifadeleri kullandı: “İşçimize, asgari ücretlimize, emeklimize, memurumuza zam yaptık, ancak artan fiyatlarla ilgili maaşlarda erime oldu. Bu zamlardan daha fazlasını yapacağız. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Özellikle haziran ve hazirandan sonra bunu Cumhurbaşkanımız açıklayacak duyacaksınız. 20 senedir bu ülkeyi nasıl bu noktaya getirdiysek Cumhurbaşkanımız enflasyona da hiçbir vatandaşımızı ezdirmeyecek” dedi.

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAMMA İLİŞKİN KONUŞULAN İLK RAKAM

HABERLER  Resmi Gazete'de yayımlandı: İkinci el araç ve gayrimenkul satışına yeni düzenleme

2022’nin ilk 6 aylık enflasyon rakamının ya da buna yakın bir oranı esas alarak hesaplama yapan uzmanlar “Söz konusu rakam bugünkü projeksiyonlara göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir” görüşü dile getiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.