enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Bakan Nebati Baba Ocağı Olan Urfa’da Konuştu

Bakan Nebati Baba Ocağı Olan Urfa’da Konuştu

Bakan Nebati Baba Ocağı Olan Urfa’da Konuştu
20.03.2022 13:15
0
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bakan olarak ilk kez geldiği baba ocağı Viranşehir’de hemşehrilerine hitap etti.


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iki günlük Şanlıurfa ziyareti kapsamında baba ocağı Viranşehir’de halka hitap etti. Cumhuriyet Meydanı’nda hemşehrilerine seslenen Bakan Nebati, doğduğu topraklarda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bakan Nebati, Arapça ve Kürtçe selamladığı vatandaşların nevruz bayramını kutlayarak “Bu topraklar, kardeşliğin, güzelliğin, birlikteliğin, beraber olmanın, dayanışmanın, hoş görünün, güzelliklerin paylaşıldığı topraklardır. Acılarımızı, kederlerimizi kol kola girerek azaltırız, güzellikleri paylaşırız. Yüzümüz güleç, gelene ‘başımızın üstünde, gözümüzün üstünde yerin var’ deriz. Biz ‘misafiri severiz ama hizmet edenleri daha çok severiz’ diyen bir şehrin mensubuyum elhamdülillah” dedi.

Viranşehir’de vatandaşın doktor ve ilaç bulmakta zorlandığını ifade eden Nebati, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü ve ilçenin ihtiyaç duyduğu doktor atamalarının ilk kurada yapılacağını söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da ilçedeki çevre yolu yapımının programa alındığını ilettiğini belirten Nebati, TOKİ tarafından da Şanlıurfa’ya bin toplu konut yapılacağını açıkladı.

“ENERJİ İHTİYACI TARIMSAL ABONELERDE SIFIRLAMIŞ OLACAK”

“Gıda maddelerinde KDV’yi yüzde 8’den 1’e düşürdük, tarımsal abonelerde elektrikte KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e düşürdük” diyen Nebati, konuşmasını şöyle sürdürdü: “”Urfa’ya en az 1000 konutluk toplu konutu başlatıyoruz.Ve en önemlisi güneş enerji santralleriyle size net olarak bir şey söyleyeyim, 3 yıl içerisinde Şanlıurfa’da enerji ihtiyacı tarımsal abonelerde sıfırlanmış olacak. Ürettiğiniz fazla elektriği de satacaksınız. 3 yıl içerisinde çiftçilerimiz bir daha elektrikle ilgili ‘şu problemi yaşadım, fatura problemi yaşıyorum, elektriğim kesildi, karşılayamıyorum, yüksek geldi’ demeyecek. Size yarın açıklayacağımız koşullarla öylesine imkanlar vereceğiz ki Viranşehir, Şanlıurfa ve Türkiye, güneşe ihtiyacı olan yerde güneş enerjisini kendisi üretecek. Kendisi üretecek ve ürettiği güneş enerjisiyle de tarımsal üretimde inşallah patlama yapacak. 1000 MW (Megawatt) GES tesisi kurulması durumunda 2 yılda Türkiye ihtiyaçlarını karşılıyor ve 800 bin hektar yani 8 milyon dekar alanı sulamaya açmış olacağız, yapacağımız yatırımlarla.”

HABERLER  Şanlıurfa'da 35 yıldır mahalle mahalle gezip odun keserek ailesinin geçimini sağlıyor

Nureddin Nebati, “Yatırımcının önünü kesenlerle mücadeleye etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız” dedi.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Bugünkü konuşmasında enflasyon konusunda da açıklamalarda bulunan Nebati enflasyon sorununun halledileceğini belirtti. Nebati şunları söyledi:


“Zorluklar yaşıyoruz. Dünyada emtia, petrol fiyatları yükseliyor. Yansıtmamaya çalışıyoruz. Enflasyonun baskısı altındayız, halledeceğiz. Enflasyonla nasıl mücadele edileceğini en iyi bilenlerdeniz. Bu günler geçecek. Bugün karamsarlık yayanlar, insanların moralini bozmaya çalışanlar, Türkiye’yi şikayet edenlere sesleniyorum: Bu ülke hiç kimseye eyvallah etmez.”

Bakan Nebati, miting sonrasında esnafları ziyaret etti. Nebati, pazartesi de Şanlıurfa merkezde bazı temaslarda bulunacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.