enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4954
EURO
34,9187
ALTIN
2.437,70
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Yağmurlu
22°C

Yaşlılara Saygı Haftası’nda yaşlı haftalara çiçek

Yaşlılara Saygı Haftası’nda yaşlı haftalara çiçek

Yaşlılara Saygı Haftası’nda yaşlı haftalara çiçek
21.03.2022 12:17
0
A+
A-

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, “18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası”nda Evde Sağlık Hizmetlerine kayıtlı yaşı hastaları ziyaret ederek çiçek hediye etti.


Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla “18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” olarak anılıyor ve bu tarihlerde etkinlikler yapılıyor.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de Evde Sağlık Hizmetlerine kayıtlı yaşlı hastaları ziyaret ederek onlara çiçek hediye etti.

Evde Sağlık Hizmetleri birim sorumlusu Dr. Melek Alp, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” nedeniyle yaşlı hastaları ziyaret ettiklerini, onların genel muayenelerini yaptılarını söyledi. Alp, şunları ifade etti:

“Evde bakıma ihtiyaç duyan hastalarımıza hizmet vermek üzere Evde Sağlık Hizmetlerinde çalışıyorum. Talep oluşturan ya da talep oluşturmasalar bile rutin olarak kontrole gittiğimiz hastalarımız var. Taleplerini karşılamak üzere hastalarımıza gidiyoruz rutin muayenelerini yapıyoruz. Tansiyon, şeker, ateş ölçümü gerçekleştiriyoruz. Normal şikâyetlerini dinliyoruz. Şikâyetlerine yönelik uygun tedavilerini düzenliyoruz. İhtiyacı olan hastalarımızın pansumanlarını yapıyoruz. Bazı hastalarımızın yatak yaraları mevcut oluyor. Bu yüzden onlar için havalı yatak, tekerlekli sandalye talepleri oluyor ya da hastane tipi elektrikli yatak talepleri oluyor, elimizden geldiğince bunları karşılamaya çalışıyoruz.”

Evde Sağlık Hizmeti gerçekleştirilen Abdullah Arol ise sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Arol, “İyi ki varsınız, sürekli geliyorsunuz. Hakikaten teşekkür etmek bile azdır. Ben daha önceleri 15 yıl önceleri hastanede 5 gün yatmak için özel muayenelere gidip para veriyorduk. Bu hizmeti inkar edersek insan kör olur, vallahi kör olur. Ben gezmişim dışarıyı da gezmişim hiçbir yerde bu hizmet yok. Eksiklik olur mu olur, ama bu hizmetin karşısında bu eksiklik görünmeyen bir eksikliktir” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa’da yılın son meclis toplantısı yapıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.