enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Özaslan: GAP’ın bitirilmesi için de bütçe bulunabilir

Özaslan: GAP’ın bitirilmesi için de bütçe bulunabilir

Özaslan: GAP’ın bitirilmesi için de bütçe bulunabilir
23.03.2022 18:03
0
A+
A-

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, GAP’ın tamamlanmasıyla ülkenin dışa bağımlılıktan kurtulacağını belirterek, “GAP bitirilirse bundan sadece buradaki çiftçiler faydalanmayacak, bütün ülke bundan faydalanacaktır” ifadelerini kullandı.


Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) tamamlanmasının önemine dikkati çekti.

Özaslan, GAP projesinin 40 yıla aşkın süredir tamamlanmadığını belirtti. Yakın zamanda açılışı yapılan Çanakkale Köprüsü’nün açılışına sevindiklerini ama yapımı bir türlü tamamlanamayan GAP projesine üzüldüklerini kaydeden Özaslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Çok yakın bir zamanda Çanakkale Köprüsü’nün açılışı yapıldı. Çanakkale Köprüsü’nün açılışına biz Urfalılar olarak en az Çanakkaleliler kadar sevindik. Buna sevinirken de aynı zamanda başka bir şeye de çok üzülüyoruz. Üzüldüğümüz konu; 40 yıldır süren GAP, neden bir türlü bitirilemiyor ya da neden bitirilmiyor? Devlet, GAP’a yatırım yaptığı zamanlarda her gelen hükümet bu projeyi bitireceğini söylüyordu. En son gelen hükümette bu projeyi bitireceğini söyledi. Ne yazık ki 40 yıllık bir süreçte GAP’ın sadece yüzde 50’si yapılmış; yüzde 50’si de duruyor. Suyla buluşturulması gereken toprakların sadece 3’te birine su gitmiş, 3’te ikisine de su henüz ulaşmamış.”

ÖZASLAN: GAP’IN BİTİRİLMESİ İÇİN DE BÜTÇE BULUNABİLİR

Türkiye’nin gıda sorununu, gıda talebini ithalatla tamamlamaya çalıştığının altını çizen Özaslan, “Halbuki Türkiye denince akla tarım ülkesi gelir. Tarım ülkesi denilince akla GAP gelir. GAP denilince de akla Şanlıurfa gelir. Neden yerli bir politika geliştirilmiyor, neden buradaki çiftçiler desteklenmiyor ve neden GAP bir an önce bitirilerek Türkiye’nin hizmetine sunulmuyor? GAP bitirilirse bundan sadece buradaki çiftçiler faydalanmayacak, bütün ülke bundan faydalanacaktır. Dolayısıyla bu bir yerli bir gelirdir. Urfalılar olarak tekrar söylüyoruz; Çanakkale Köprüsü’nün açılışına sevindik ama GAP’ın yarıda bırakılmasına da bir o kadar üzüldük. Çanakkale Köprüsü’ne, Osmangazi Köprüsü’ne, Kanal İstanbul’a para bulabilen bir hükümet ya da bir siyasi irade; isterse GAP’ın bitirilmesi için de bütçe bulabilir ya da bütçe ayarlayabilir” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa’da 2 bin 665 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

“GAP’IN BİTİRİLMESİ İÇİN BERABER ÇALIŞMA YAPALIM”

Özaslan, GAP’ın bitirilmesi için beraber çalışma yapılması önerisinde bulunarak, açıklamasını şöyle tamamladı:

“İlk başta Şanlıurfa’daki ve bölgedeki çiftçilerin hizmetine sunalım. Sadece Şanlıurfa ya da Güneydoğu Bölgesi değil, bütün Türkiye GAP bitirilirse kalkınmış olacak. Şu anda yurt dışından ithalat yapan bir Türkiye yerine ihracata başlayan bir Türkiye konumuna geleceğiz. Siyasi iradeye büyük görevler düşüyor. Lütfen bu GAP bir an önce bitirilsin ve ülke olarak hepimiz daha iyi bir seviyeye gelelim”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.