enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Büyükşehir’de kadrolu işçiler için toplu sözleşme sevinci

Büyükşehir’de kadrolu işçiler için toplu sözleşme sevinci

Büyükşehir’de kadrolu işçiler için toplu sözleşme sevinci
30.03.2022 20:54
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş ve Hizmet-İş arasında, Büyükşehir Belediyesi ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğünde çalışan kadrolu personellerin toplu iş sözlemesin imza töreni yapıldı.


Mehmet Akif İnan Konferans salonunda bugün toplu imza sözleşmesi için imza töreni düzenlendi.

Törene Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hak-iş Hizmet-İş Sendikası Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa 1 no’lu Şube Başkanı Seydi Eyüpoğlu ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu’nun yanı sıra daire başkanları ilgili birim müdürleri ve işçiler katıldı.

“İŞÇİNİN EMEĞİ KUTSALDIR”

Başkan Beyazgül, törende yaptığı konuşmasında “Pandemi dönemi çok olağanüstü bir durumdu. Tüm daire başkanlarımıza ve ilgili müdürlerimize işçinin alın terinin zamanında ödenmesi konusunda bir gün dahi gecikmenin yaşanmaması gerektiği konusunda talimat verdim. Önemli olan birinci derecede işçinin hakkıdır. Sendikanın verdiği mücadeleyi saygı ile karşılıyor, işçinin emeğinin kutsal olduğunu biliyorum. Bu nedenle verilen ücretlerde gözüm arkada kalmıyor işçilerimize helal hoş olsun diyorum. Biz hakka inanıyoruz. Buradaki her bir kuruşun çok büyük bir önemi vardır. İşçilerimizin arasında kutuplaşmaya fırsat vermedik. Düşüncelerine, fikirlerine saygı duyduk. Sadece emeğe değer verdik işine baktık ve işini iyi yapanı takdir ettik, gönlümüze aldık” diye konuştu.

“BU SÖZLEŞME ENFLASYON RAKAMLARININ ÜZERİNDE”

Hak-iş Hizmet-İş Sendikası Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ise “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ile toplu sözleşmeyi masada imzalamış olmak büyük bir başarıdır. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi hem enflasyon rakamlarının üzerinde hem de masada çatışmadan, kavga etmeden, grev kararları alıp çeşitli gerginlikler yaşanmadan imzalanması işçiler için büyük bir kazanımdır” dedi. Arslan imzalanan toplu iş sözleşmesi ile ilgili detayları da paylaştı.

“İŞÇİ EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMIŞTIR”

HABERLER  Akçakale’de doğalgaz hat döşeme çalışmaları başlıyor

Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa 1 no’lu Şube Başkanı Seydi Eyüpoğlu ise konuşmasında işçilerin yanında yer almaya onların hak ve hukuklarını korumaya devam edeceklerinin altını çizerek işçilerin haklarını koruyan emeklerinin karşılığını fazlasıyla takdim ve teslim eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile ŞUSKİ Genel Müdürlüğünde çalışan kadrolu işçilerin toplu iş sözleşmeleri Başkan Beyazgül, Sendika Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan tarafından imzalandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.