enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5811
EURO
35,0501
ALTIN
2.456,24
BIST
9.814,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Yağmurlu
22°C

HÜDA PAR’dan çöp kokusu sorununa mandallı tepki

HÜDA PAR’dan çöp kokusu sorununa mandallı tepki

HÜDA PAR’dan çöp kokusu sorununa mandallı tepki
04.04.2022 12:35
0
A+
A-

Şanlıurfa’da çöp toplama alanından gelen pis kokulara tepki gösteren HÜDA PAR Şanlıurfa il ve ilçe teşkilatı üyeleri, kokulardan korunmak için burunlarına mandal taktı.


Şanlıurfa’da çöp toplama alanından gelen pis kokulara tepki gösteren HÜDA PAR Şanlıurfa il ve ilçe teşkilatı üyeleri, kokulardan korunmak için burunlarına mandal taktı.

Şanlıurfa’nın kangren haline gelen sorunlarının başında Eyyübiye ilçesindeki kent merkezine yakın bir konumda bulunan çöp toplama alanı geliyor.

Şehrin tüm çöplerinin boşatıldığı alanın şehir merkezine yakın olmasından dolayı rüzgarın ters esmesiyle birlikte pis kokular mahalle aralarına ve çevre kırsal mahallelere kadar ulaşıyor.

Yazın havaların sıcak olmasından dolayı evlerinin ve binaların damında uyuyan vatandaşlar, pis kokulardan dolayı rahatsız oluyor.

Pis kokulardan çöp toplama merkezinin yanında bulunan Yenice Eğitim Kampüsü ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi de etkileniyor.

Mahalle sakinleri, çöp alanının başka bir yere taşınmasını isterken, Büyükşehir Belediyesinin çöp alanını başka yere taşıyacağını söylemesine rağmen halen somut bir adım atmaması tepkilere neden oluyor.

TWİTTER’DA ETKİNLİK

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatları, çöplükten gelen pis kokulara tepki göstermek amacıyla HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlığı önünde eylem yaptı.

Pis kokulara tepki göstererek burunlarına mandal takan parti üyeleri, konunun gündem olması için de bu akşam Twitter üzerinden hashtag çalışması başlatacak.

ÖZASLAN: EYYÜBİYE HALKI MAALESEF ÇOK BÜYÜK BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYADIR

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, “Eyyübiye halkı maalesef çok büyük bir sorunla karşı karşıyadır. Şanlıurfa’nın bütün çöpü yıllardır Eyyübiye’de toplanıyor. Eyyübiye halkı, yıllardır belediye başkanlarına çağrıda bulunuyorlar. Bütün yetkililere çağrıda bulundular; fakat çağrıları yanıtsız kaldı. Gelen giden bütün belediye yöneticileri, yıllarca bu soruna sessiz ve kayıtsız kaldılar. Belediye başkanları ve yöneticileri için çok büyük bir ayıptır. Bugün Ramazan ayındayız” diye konuştu.

HABERLER  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

“EYYÜBİYE HALKI YILLARDIR MAALESEF BU KOKUYU ÇEKİYOR”

Sorunun çözümü için yetkililere seslenen Özaslan, “Sizin vicdanınız el veriyor mu? Siz kendi evinizde iftar sofrasına oturduğunuzda tertemiz bir şekilde yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Peki, Eyyübiye halkı bu çöp kokusunun içerisinde nasıl bir iftar yapıyor, siz bunu biliyor musunuz veya düşünebiliyor musunuz? Eyyübiye halkı, yıllardır maalesef bu kokuyu çekiyor. Eyyübiye halkının ne eksiği var? Diğer ilçedeki bütün çöpler niye Eyyübiye sınırları içerisine boşaltılıyor? Eyyübiye halkı niye bu sıkıntıyla baş başa kalıyor?” şeklinde konuştu.

“ÇÖP KOKUSUYLA BAŞ BAŞA KALIYOR”

Çöp merkezinin yanında okul ve hastanenin olduğuna değinen Özaslan, “Çöp merkezinin yanında et kombinası ve hayvan pazarı var. Çöp merkezinin bitişiğinde eğitim kampüsü var. Oradaki okullarda binlerce öğrenci eğitim görüyor ve çöp kokusuyla baş başa kalıyor. Kendi çocuğunuz, o çöp kokusunun içinde acaba nasıl bir şekilde ders dinler. Eğitim veren öğretmenler, çöp kokusunun içerisinde acaba ne kadar başarılı bir şekilde ders anlatabilirler? Çöplerin boşaltıldığı yerin aşağısında 800 yataklı devlet hastanesi var. Oradaki sağlık çalışanları çöp kokusundan mustariptir. Aynı şekilde orada serviste yatan hastalar da kokudan dolayı mustariptir. Adı üzerinde ‘Hastane’! Hastane maalesef çöp kokusuyla baş başa kalmış. Bütün yetkililer de bu duruma sessiz kaldılar. Biz de halkın çağrısına kulak verdik. Defalarca belediye yöneticilerini görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri için çağrıda bulunduk” ifadelerini kullandı.

“EYYÜBİYELİ ÇOCUKLAR VE HALK GİBİ BURNUMUZA MANDAL TAKTIK”

Şanlıurfa’daki çöp kokusu sorunuyla ilgili farkındalık çalışması yaptıklarını vurgulayan Özaslan, ” Eyyübiye’deki çocuklar, okula giderken, mahallede yürürken, evde otururken artık burunlarına ‘Mandal’ takıyorlar. Bizde, Eyyübiyeli çocuklar gibi burnumuza mandal taktık. Bizde, burada mandalla yaşayacağız. Ey idareciler! Vicdanınız rahat mı? Bugün Eyyübiye’deki çocuklar burunlarına mandal takarak yaşıyorlar. Okula giderken, ders görürken burunlarına mandal takıyorlar ki çöp kokusu burunlarına gelmesin. Özellikle de küçük kardeşlerimize ve büyüklerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Buradaki çocuklara ve Eyyübiye halkına destek vermek istiyorsanız; Şanlıurfa’nın bütün ilçelerinde ve Türkiye’nin dört bir tarafında sizlerde burunlarınıza bir mandal takarak bir fotoğraf karesi çekin. Bu akşam başlatacağımız hashtag çalışmasına siz de çektiğiniz fotoğrafları paylaşarak destek verin. Küçük çocukların ismini ve memleketini söyleyerek çekeceğiniz kısa videolarla Eyyübiye’deki çocuklara destek verdiğinizi belirtin” dedi.

HABERLER  Şanlıurfa'da Sinema ve Basın Müzesinde sona doğru

Özaslan açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Sizler de Eyyübiye halkına destek verirseniz halk adına bizler de size teşekkür edeceğiz. Bu anlamlı çalışmadan dolayı katkı sundukları herkese teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.