enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

HDP, Şenyaşar ailesinin “Adalet sofrası”na misafir oldu

HDP, Şenyaşar ailesinin “Adalet sofrası”na misafir oldu

HDP, Şenyaşar ailesinin “Adalet sofrası”na misafir oldu
07.04.2022 19:28
0
A+
A-

Suruç’ta yaşanan kavgada 2 oğlu ve eşini kaybeden, 1 oğlu da hapishanede olan Şenyaşar ailesinin adliye önünde kurduğu adalet sofrasında iftar açan HDP heyeti adalet çağrısında bulundu.

Adalet nöbetinin 395’inci gününde Şenyaşar ailesinin adliye binası önünde kurduğu “Adalet sofrası”na Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekilleri ve il örgütü misafir oldu.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde Suruç’ta seçim çalışması sırasında AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile Şenyaşar ailesi arasında çıkan silahlı kavgada eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Şanlıurfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 394’üncü gününde sürüyor.

Sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden, adliye önüne gelen anne ve oğlu, oruçlarını nöbet tuttukları alanda açtı. Ailenin “Adalet sofrası”na Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekilleri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, HDP Urfa İl Örgütü temsilcileri ile çok sayıda partili misafir oldu.

VEKİL SÜRÜCÜ: ADALET SAĞLANMALI

İftar öncesi Şenyaşar ailesinin “Adalet” talebi ve mücadelelerine dair konuşan HDP’li Vekil  Sürücü, “Ailenin adalet nöbeti 395 günü geride bıraktı. Aile adalet için adliye binası önünde. Biz HDP olarak bugün Emine anne ile birlikte iftarımızı açtık. HDP olarak sonuna kadar ailemizin arkasında olacağız. Bu topraklarda en çok adalette ihtiyaç var. Bu Şenyaşar ailesinin yaşadıkları örnektir. Şenyaşar ailesi için gerçek bir adalet sağlanmadan kimse adaletten bahsedemez. Yetkililer bir an önce ailenin taleplerini kabul etmeli ve saldırıda yer alan, katliama karışanlar yargılanmalı. Suçlular cezalarını çekmeli. Ramazan ayı adalet, barış ayı olarak bilinir. Bu ayda adalet sağlanmalı. Mahkemeler bu ayın taşıdığı ruha göre karar almalı. Görevlerini yerine getirmeliler” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa'da Mahalleli her gün aynı tedirginliği yaşıyor

Ardından okunan ezan ile birlikte iftar, “Adalet” talebiyle yapılan dualar eşliğinde açıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.