enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
ALTIN
2.496,68
BIST
9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Aşevi binlerce yardıma muhtaç ailenin sıcak yemek kapısı

Aşevi binlerce yardıma muhtaç ailenin sıcak yemek kapısı

Aşevi binlerce yardıma muhtaç ailenin sıcak yemek kapısı
12.04.2022 10:36
0
A+
A-

Şanlıurfa’da 29 yıldır fakir ve yardıma muhtaç ailelerin yanında olan Aziz Hoca Aşevi, bu Ramazan ayında da yardımlarını fazlalaştırarak sürdürüyor. Her gün 10 bin 500 aileye sıcak yemek dağıtılan aşevinden yardım alan fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlar

Şanlıurfa’da, halk arasında “Aziz Hoca Aşevi’ diye bilinen Şanlıurfa Aşevi Derneği, 1993 yılında Aziz Kutluay tarafından kuruldu. Aşevi, tam 29 yıldır fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara sıcak yemek ile çeşitli ihtiyaç malzemeleri yardımında bulunuyor.

Şanlıurfa Aşevi Derneği, bu Ramazan ayında da muhtaç insanların yanında yer alıyor. Her gün aşevi önünde fakir ve muhtaç aileler uzun kuyruklar oluşturuyor. Yoğunluk dolayı aşevi yönetimi sıcak yemek dağıtımını belirli saatlere bölmüş durumda. Eyyübiye ilçesinden gelen kadın ve çocuklara saat 12.00’da, Haliliye ilçesinden gelen kadın ve çocuklara saat 14.00’da ve her iki ilçeden gelen erkeklere ise saat 13.00’da sıcak yemek veriyor.

Aşevinin yardımından faydalanan muhtaç kişiler, hayırseverlerin ve belediyenin desteğinden memnun olduklarını dile geçtirdi.

BAZ: YAPILAN YARDIMLARLA ÇOCUKLARIMIZ DOYUYOR

Bizim Haber Ajansı’na konuşan vatandaşlardan Fatma Baz, aşevinin yardımının kendileri için büyük bir nimet olduğunu vurgulayarak, “Allah buranın eksikliğini vermesin. Çocuklarımız doyuyor onların yaptığı yardımlarla. Yemek menüleri her gün değişiyor. Sadece gıda yardımı almıyoruz. Gıdanın yanında kıyafet ve kumaş da alıyoruz. Ramazan’da verilen yardımlar daha da artıyor. Her şey iyi ve temiz veriliyor” diye konuştu.

KARAGÖZ: İFTAR MENÜSÜ HER GÜN DEĞİŞİYOR

Her gün aşevine gelip yemek aldığını söyleyen vatandaşlardan Kadir Karagöz, “Yapılan yardımlardan tabii ki memnunuz. Bugün makarna, ekmek ve mercimek çorbası aldık. Yanında bir koli yumurta da verdiler. Allah razı olsun. Yemek menüsü de her gün değişiyor” ifadesini kullandı.

HABERLER  Halfeti Belediye Başkanı Albayrak, Adıyaman’daki yaraların sarılması için çaba sarf ediyor

AKDAĞ: HER İFTARDA 2-3 ÇEŞİT YEMEK ÇIKIYOR

Hasan Akdağ ise iftarlıklarını aşevinden aldıklarını söyleyerek, “Aşevinin hizmetlerinden çok memnunuz. Her gün gelip buradan iftarlığımızı alıyoruz. Dönemsel olarak yardımlar değişiyor. Her iftarda 2-3 çeşit yemek çıkıyor. Destek olanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇULLU: EVLERE KEŞFE GİDİYORUZ, HAK EDİLMİŞSE VERİYORUZ

Şanlıurfa Aşevi Derneği’nde görevli Hasan Çullu, hayırseverlerin ve belediyenin destekleriyle 29 yıldır yardımlara devam ettiklerini söyledi. Hayırseverlerin maddi güçleri ölçüsünde yardımda bulunduğunu belirten Çullu, şunları söyledi:

“Vatandaşlar burayı ‘Aziz Hoca Aşevi’ olarak biliyor. Hayırseverler güçleri yettiği kadar buraya yardım getiriyor. Yardıma muhtaç olanlar ise önce başvuru yapıyorlar. Durumu inceliyoruz. Evlere keşiflere gidiyoruz. Hak edilmişse veriyoruz. Önceliğimiz mahkum eşleri, yetim aileleri ve engelli aileleri… Ailelere kartlar veriyoruz. Onlar da her gün o kartlarla gelip yemeklerini alıyorlar. Yanında ekstra gıda varsa onları alırlar. Burada nakdi yardımlar da yapıyoruz, sırayla. Yemekler genelde bir kuru yemek, bir de sulu yemek şeklinde veriyoruz. Ekstra bugün koli yumurta yardımı yaptık.”

“GELEMEYEN YAŞLILARINKİNİ BİZ GÖNDERİYORUZ”

Çullu, Ramazan ayında verilen sıcak yemeğin daha fazla olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ramazan’da yemek verilen vatandaş sayısı 11 bin ila 12 bin arasına çıkabiliyor. Yardımseverlerin isimlerini vermek olmaz. Ama 1993 yılından bu yana buraya yardımı eksiltmediler. Yardımseverler nakdi yardımdan çok gıda yardımı yapıyor. Buraya gelemeyen yaşlı olan aileler var. Onların yemeklerini biz gönderiyoruz.”

Bayramlarda kıyafet yardımı da yaptıklarını dile getiren Çullu, “Hem Ramazan Bayramı’nda hem de Kurban Bayramı’nda kıyafet yardımı yapılıyor. Bayram öncesi gelirler, kıyafetlerini ve ayakkabılarını alırlar.  Bunun dışında yaz aylarında vantilatör gelirse onu veririz. Kış aylarında ısıtıcı gelirse onu veririz. Ağırlık olarak kış aylarında odun ve ısıtıcı yardımı yaparız” diye konuştu.

HABERLER  Birecik’te ‘Zeytin’ kayboldu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.